داراى استخوان است جدا شود، و پيش از آن كه قسمت جدا شده را غسل دهند، انسان آن را مس نمايد، بايد غسل مس ميت كند، ولى اگر قسمتى كه جدا شده، استخوان نداشته باشد، براى مس آن، غسل واجب نيست.
(مسأله 535) براى مس استخوانى كه گوشت ندارد و آن را غسل ندادهاند چه از مرده جدا شده باشد چه از زنده غسل واجب نيست و همچنين است براى مس دندانى كه از مرده يا زنده جدا شده باشد.
(مسأله 536) غسل مس ميت را بايد مثل غسل جنابت انجام دهند ولى كسى كه مس ميت كرده، اگر بخواهد نماز بخواند احتياط مستحب آنست كه وضو هم بگيرد.
(مسأله 537) اگر چند ميت را مس كند يا يك ميت را چند بار مس نمايد يك غسل كافى است.
(مسأله 538) براى كسى كه بعد از مس ميت غسل نكرده است، توقف در مسجد و نزديكى با زن و خواندن آيههائى كه سجده واجب دارد، مانعى ندارد ولى براى نماز و مانند آن بايد غسل كند.
احكام محتضر (مسأله 539) مسلمانى را كه محتضر است يعنى در حال جان دادن مىباشد، مرد باشد يا زن، بزرگ باشد يا كوچك، بنابر احتياط در صورت امكان بايد به پشت بخوابانند، بطورى كه كف پاهايش به طرف قبله باشد.
(مسأله 540) اولى آنست تا وقتى كه غسل ميت تمام نشده، نيز او را رو به قبله بخوابانند، ولى بعد از آن كه غسلش تمام شد، بهتر آنست كه او را مثل حالتى كه بر او نماز مىخوانند بخوابانند.
(مسأله 541) بنابر احتياط رو به قبله كردن محتضر بر هر مسلمان واجبست و اجازه گرفتن از ولى احوط است.
(مسأله 542) مستحب است شهادتين و اقرار به دوازده امام عليهم السلام و ساير عقائد حقه را به كسى كه در حال جان دادن است، طورى تلقين كنند كه بفهمد، و نيز مستحب است چيزهائى را كه گفته شد، تا وقت مرگ تكرار كنند.