ملاقات كردم كه مبالغ بسيارى از درهم و دينار پيش خود گذاشته و بين درباريان قسمت مى كند.
هارون در خاتمهء عمل درهمى برداشت و مدتى با دقت به نقش و سكه آن نگريست و سپس از من پرسيد مى دانى نخستين كسى كه در اسلام اين نقش و خطوط را بر درهم و دينار نگاشت كه بود؟ گفتم: مشهور است كه عبد الملك مروان بود پرسيد مى دانى چه عواملى او را بر اين كار وادار كرد. گفتم: نه.
هارون گفت: از من بپرس و چنين شرح داد كه پيش از عبد الملك پارچه هائى از مصر مى آوردند و روى آن را با خطوط رنگارنگ و با علامتها و نقشها گلدوزى مى كردند و پارچه ها اختصاص به كشور روم داشت از آن نظر كه در آن موقع، غالب مردم در دين مسيحيت بودند لذا آن خطوط و نقشها را به خط رومى با جملهء " أب - ابن و روح القدس " كه شعار مسيحيت است تزيين مى نمودند.
روزى عبد الملك نگاهى به آن خطوط افكند و گفت آنها را به عربى ترجمه نمايند وقتى معنى آن را فهميد سخت برآشفت و گفت چقدر براى مسلمانان ننگ آور است كه شعار مسيحيت را با دست خود نشر و ترويج نمايند؟
سپس عبد الملك بدون درنگ نامه اى به برادرش عبد العزيز (1) بن مروان حكمران مصر نوشت كه به توليدگنندگان پارچه ها و كليهء لباسهايى كه علامت تثليث دارد دستور دهد طراز آنها را تغيير داده و به جاى آن آيهء " اشهد ان لا إله الا هو " را كه دليل توحيد و شعار مسلمانان است بنويسند.
با رسيدن نامه، حاكم مصر دستور داد فرمان خليفه اجراء شود و كليه نقشههايى كه با شعار مسيحيت به عمل مى آيد با شعار مسلمين و كلمه توحيد جا به جا شود.
آنگاه عبد الملك به همه واليان خود در سراسر دنياى اسلامى دستور داد كه نقشه پارچههاى رومى را در قلمرو خود تغيير دهند و به جاى آن از پارچه ها و پردههاى رومى