4. حمران بن أعين حمران بن أعين (برادر زراره) يكى ديگر از رجال و دانشمندان بزرگ و با فضيلت شيعه مى باشد، او از زمان پيشواى چهارم يكى از چهرههاى درخشان تشيع به شمار مى رفت و از محضر آن حضرت، استفاده ها نموده بود، پس از رحلت امام سجاد (عليه السلام) در صف ياران و شاگردان خاص امام باقر (عليه السلام) قرار گرفت و بهرههاى سرشارى از درياى علم و دانش و حكمت امام پنجم (عليه السلام) برد و تا زمان امام صادق (عليه السلام) در قيد حيات بود.
حمران علاوه بر مقام بزرگ و ممتاز معنوى، در علوم قرآن و رشتههاى معارف ديگر مانند: علم نحو و لغت و ادبيات عربى، دانشمند بلند پايه اى بود كه دانشمندان بعدى در مباحث مربوط به قرائت قرآن، به آرا و نظريات او استناد مى كردند. (1) 5. بريد بن معاويه عجلى بريد بن معاويه عجلى است كه از اصحاب و ياران امام باقر (عليه السلام) و امام صادق (عليه السلام) در يكى از اصحاب اجماع مى باشد بريد آنچنان در پيشگاه امام (عليه السلام) حرمت داشت وقتى بكير بن أعين شيبانى برادرزاده اش خبر فوت او را به امام (عليه السلام) رساند امام (عليه السلام) فرمودند: " أما والله لقد أنزله الله بين رسوله و أمير المؤمنين (عليه السلام) به خدا قسم خداوند متعال او را بين رسول خدا (صلى الله عليه وآله) و أمير المؤمنين (عليه السلام) قرار داد. (2) 6. ابوحمزه ثمالى ثابت بن دينار معروف به ابوحمزه ثمالى (3) يكى ديگر از اصحاب و ياران امام سجاد (عليه السلام) و امام باقر (عليه السلام) مى باشد.
او ثابت بن ابى صفيه دينار ثمالى از بزرگان و معاريف مفسران قرن دوم هجرى است او يكى از شيفتگان و دوستداران خاندان عصمت و طهارت بود كه توفيق ديدار چهار تن از