صحابى، مكتوم مانده است تا نيازمند سؤال از آن صحابى گردد؟ اين امر نسبت به پروردگار عالم، محال و غير ممكن است... ".
امام جواد (عليه السلام) با محكوم ساختن طرف، يك قانون كلى و عمومى نيز در اختيار عموم قرار داد كه پايه و اساس آن، مستند به محكم ترين و استوارترين حجت خدا (قرآن) بود از اينرو هىچكدام از حضار مجلس را ياراى مخالفت يا اظهار نظر در مورد آن سند محكم و مستند، نبود با اين شيوه با حفظ اصالت مرام، طرف را نيز مجاب و محكوم مىساخت.
2. خطبهء ازدواج از سخنان ارزنده و كلمات قرآنى آن بزرگوار خطبهء عقدى است كه در مجلس مأمون ايراد كرده است و در آن خطبه به آيه قرآنى استناد جسته است كه نوعى تبيين و تفسير عملى قرآن مجيد مى باشد جائى كه مى فرمايد: " ألحمدلله اقرارا بنعمته، ولا إله الا إله اخلاصا لوحدانيته، وصلى الله على سيد بريته والأصفياء من عترته، أما بعد: فقد كان من فضل الله على الأنام أن أغناهم بالحلال عن الحرام، فقال سبحانه: " وأنكحوا الأيامى منكم والصالحين من عبادكم وامائكم، إن يكونوا فقراء يغنهمم الله من فضله، والله واسع عليم ". (1) " به عنوان اعتراف و اقرار به نعمتهاى فراوان الهى، سپاس و شكر مىگزارم، ومحض اخلاص و يكتاپرستى، كلمه ى توحيد " لا إله الا الله " را بر زبان مى آورم، درود و رحمت خاص پروردگار به بهترين مخلوقات خويش، حضرت محمد (صلى الله عليه وآله) و برگزيدگان از عترت پاك او باد!
پس از حمد و سپاس الهى، يكى از الطاف بى كران الهى بر بندگان خويش، آن ست كه آنان را به وسيلهء حلال و مشروع از حرام و نامشروع، غنى و بى نياز ساخت و دستور داد كه ازدواج كنيد و بيم فقر و تنگدستى را به خود راه ندهيد. اگر فقير و تنگدست باشيد، خداوند متعال شما را از فضل و رحمت پى پايان خويش، بى نياز مى سازد.