28. پندآموزى روزگار: گذشت روزگار اسرار مخفى را براى تو آشكار مى كند، با گذشت روزگار، نتايج اعمال به صاحبان آن باز مى گردد و حقايق آشكار مى گردد. (1) 29. عزت واقعى: عزت مؤمن در بى نيازى او از مردم است.
9. در مورد عفو و گذشت اموال مسروقه: در كتاب " تحف العقول عن آل الرسول (صلى الله عليه وآله) " تأليف ابن شعبهء حرانى آمده است به سوى امام ابو جعفر ثانى امام جواد (عليه السلام)، لباسى از ديار دوردست حمل مى شد كه داراى قيمت و ارزش قابل توجهى بود، در بين راه، راهزنان آن را دزديدند، فردى كه حامل آن لباس بود، نامه اى به محضر امام (عليه السلام) نوشت و سرگذشت خود را خبر داد كه در بين راه اين لباس را از من دزديده اند.
امام (عليه السلام) در پاسخ آن، چنين نگاشتند:
" نفوس و اموال ما از مواهب الهى و از عاريتهاى او، پيش ما هستند، عاريتى هستند كه پس گرفته خواهند شد ". " برخى از اين عاريتها در سرور و شادى بهره بردارى مى شوند و برخى در راه خدا و در اجر و ثواب از آن استفاده مى كنند كه كسى كه جزع وفزع او، بر صبر و شكيبايى اش غلبه نمايد، اجر و ثواب او از بين مى رود و به خداوند متعال از اين حالت پناه مى بريم ". (2) صحيفهء جواديه (عليه السلام) دعا و راز و نياز با آفريدگار هستى بخش، در مكتب پيشوايان معصوم (عليه السلام) خود يك آموزش عالى و يك تعليم مكتبى است، دعا، مغز ارتباط بشر با خدا و ابزارى است در سوق دادن مردم به سوى هستهء مركزى جهان خلقت و وسيله اى است در رهانيدن انسان، از عالم خاكى و بردن او به عالم ملكى و ملكوت علوى در اين فراز كوتاه چند دعا از امام جواد (عليه السلام) مى آوريم. البته جا دارد دعاهاى آن بزرگوار از لا به لاى كتابهاى دعا، جمع آورى و تحت عنوان " صحيفهء جواديه (عليه السلام) " در مجموعه اى گردآورى شود كه خود همانند صحيفهء علويه، سجاديه، كاظميه، مهديه صحيفه اى خواهد بود، هم اكنون تيتر و عنوان آن را آماده