شده بود ".
و فرمود: علت مرض من، همين است. طبيب برگشت و گفت:
" خدا بهتر آگاه است شما چه نوع با او رفتار كرده ايد؟ " برخى ديگر معتقدند كه سندى بن شاهك با دستور هارون اقدام به اين عمل كرده است هر چند نحوه ى مسموميت آن بزرگوار مورد بحث و گفتگو واقع شده است ولى آنچه قطعى ومسلم بوده است اينكه امام در اثر مسموميت در زندان به فيض شهادت نائل آمده است.
فرزندان امام (عليه السلام) امام موسى بن جعفر (عليه السلام) فرزندان متعددى داشت و اين كثرت اولاد مطلوبترين و ضرورى ترين امرى بود كه در محيط جنگ و گريز و در شرايط اقليمى و كشاورزى و اجتماعى آن روز، براى فردى سعادت آفرين و وسيله ى رحمت و بركت مى گرديد.
به ويژه آنكه فرزندان صالح و شايستهاى باشند كه هر كدام نمونهء بارز و تجسم عملى از تعاليم اسلام و نشانگر ويژگىهاى دودمان امامت گردند.
ابن صباغ مالكى صاحب كتاب " الفصول المهمه " مى نويسد:
" هر كدام از فرزندان امام ابوالحسن داراى فضل و منقبت خاصى بوده است ". (1) شيخ طبرسى هم مى فرمايد:
" فضيلت و مراتب كمال هر كدام از فرزندان امام (عليه السلام) از اعتبار و شهرت خاصى برخوردار است ". (2) معروف است كه تعداد فرزندان امام (عليه السلام) به سى و هفت تن مى رسد كه نوزده تن از آنان پسر و هيجده تن دختر بوده اند و اين تعداد مورد تأييد اغلب سيره نويسان معتبر اسلامى هم قرار گرفته است و همگان در شرح حال فرزندان آن بزرگوار اعتراف كرده اند. در بين آنان افرادى كه در تقوى و فضيلت وجلالت قدر و رفعت منزلت قرار داشتند كم نيستند