طبقات مختلف مردم كه از جريان اين دعوت آگاه شده بودند به عناوين مختلف آن را مغتنم مى شمردند.
زيرا از جمله فرصتهاى ذيقيمت، مطالبى بود كه مردم علاقمند مى توانستند بدون واسطه در چنان موقعيتى از امام فراگيرند، امامى كه وارث آنهمه خاطرات از فداكاريها و تحمل مشكلات و تنها يادگار علم و تقواى پيغمبر گرامى اسلام، و يگانه عالم به حقايق قرآن بود، و تا آن زمان دسترسى به او واستفاده از كمالات آن حضرت، براى همه بى اشكال نبود. بنابراين، اكنون كه شرايط تا حدى مساعد شده است، بايد از موقعيت، حداكثر استفاده را كرد.
شهر نيشابور شهر نيشابور كه مركزيت علمى خاصى داشت، از جمله شهرهايى بود كه اين تقاضا شديدا از طرف مردم و به خصوص طبقهء دانشمندان آن شهر كه پايگاه علمى قابل ملاحظه اى بود ابراز شد. و بيانات آن حضرت در چنان شرايط و موقعيتى كه در آن مسئلهء توحيد اسلامى را به عنوان مايهء نجات و امن و اطمينان بيان كرده و سپس شرطى براى حصول آن نتيجه قرار داده است، جالب توجه و قابل تأمل است.
امام با چهرهء جذاب و متين خود در حالى كه لباسى ساده به تن داشت در برابر همگى مردم كه از طبقات مختلف بودند قرار گرفت. همه در انتظار شنيدن بياناتش بر سر پا ايستاده بودند و فريادهاى شوق از جمعيت بلند بود.
دو نفر از محترم ترين و سرشناس ترين مردم حاضر، با صداى بلند ندا دادند كه اى مردم آرام باشيد تا امام سخن بگويد. همه خاموش شدند: تنها صدايى كه شنيده مى شد صداى امام (عليه السلام) بود. كه حديث معروف " سلسلة الذهب " را بيان مى كرد:
اينك متن حديث " حدثنى ابى العبد الصالح موسى بن جعفر الكاظم قال جعفر بن محمد الصادق حدثنى محمد بن على الباقر على بن الحسين زين العابدين الحسين بن على سيد الشهداء أمير المؤمنين على بن ابيطالب اخى وابن عمى رسول الله محمدبن عبد الله