عنوان آثار ايمان معرفى مى كند، بدين ترتيب:
الأيمان: هو اداء بالامانة واجتناب جميع الكبائر. - البراءة من الذين ظلموا آل محمد. - من النآكثين والقاسطين والمارقين. - البراءة ممن نفى الاخيار وشردهم:
واوى الطرداء اللعناء. وجعل الاموال دولة بين الاغنياء، واستعمل السفهاء (مثل معاويه وعمروعاص). - البراءة من اتباعهم. ومن اهل الأستيثار.
خلاصهء ترجمه:
ايمان: عبارت است از اداء امانت و دورى از تمام گناهان بزرگ.... - بيزارى و دورى از آنان كه دربارهء آن محمد ستم كردند كه عبارتند از: - نقض كنندگان تعهدات، (ناكثين) - جوركنندگان و روگردانان از عدل، (قاسطين) - تفرقه اندازان گمراه، (مارقين) - بيزارى از آنان كه نيكان را مورد نفى قرار دادند آنان را از شهر و ديار خود دور، از شغل متناسب محروم نموده، تارومارشان كردند. و بجاى آنان كه شايستگى كامل براى اداره امور را دارند، عده اى را كه بايستى رانده شوند و مورد لعن و نفرين اند در دستگاه خود قرب و منزلت و جايگاه و پايگاه دادند.
- بيزارى و نفرت از كسانى كه ثروتهاى جامعه را در انحصار عده اى از اغنياء قرار دادند و مشتى سفيه و هوى پرست را به كارها گرفتند (از قبيل معاويه وعمروعاص).
- بيزارى و دورى از پيروان ايشان و از كسانى كه خود و بستگان خود را بر ديگران ترجيج داده و هر مزيت و منفعتى را به خود منحصر كرده و مانع رشد ديگران شده اند.
و از ابى موسى اشعرى ها، كسانى كه از آن گروه و دوستدار آن روش اند. آنان اغفال شدگانى هستند كه تلاش آنان در زندگى دنيا منحصر به جهات سطحى و غير انسانى است و چنان گمان مى كنند كه كارهاى آنان در دنيا درست است و اعمال آنان پسنديده است. بيزارى از آنچه به منظورهاى پليد مورد توجه قرار داده شده و يا بازيچه و وسيلهء سرگرمىهاى گمراه كننده قرار گرفته اند.
پيشوايان گمراهى، علمداران ستم كارى، همهء آنان چه آنان كه ابتدا و در اوايل بوده اند و چه آنان كه هستند و يا بعدها پيدا خواهند شد.