عذاب من ايمن خواهد بود... ".
در پايان حديث آمده است هنگامى كه كاروان عبور نمود پس ندا در داد كه اين شهادت، شرائط و حدودى دارد و من، يكى از شرائط آن هستم.
مؤلف كتاب توحيد مى افزايد: از شرائط توحيد آنست كه اقرار به امامت امام رضا (عليه السلام) هم داشته باشد كه او از سوى پروردگار، امام و پيشواى مفترض الطاعة بر بندگان مى باشد.
4. شرك و كفر محمد بن موسى بن متوكل (قدس سره) روايت كرده است كه على بن حسين سعدآبادى روايت نمود كه احمد بن ابى عبد الله برقى از داود بن قاسم نقل كرد كه از على بن موسى الرضا (عليه السلام) شنيدم كه مى فرمايد: " فردى كه خدا را به مخلوق خويش تشبيه نمايد، او مشرك و دوگانه پرست است، و فردى كه او را با مكان و جا توصيف نمايد، او كافر است و كسى كه به او چيزى را نسبت دهد كه خداوند از آن نهى وقدغن نموده است، پس او دروغگو است سپس اين آيه شريفه را تلاوت فرمود: " افتراء و دروغ را به خدا كسانى مى بندند كه به آيات خدا ايمان و اعتقاد نمى ورزند و آنان همان دروغگويان مى باشند ". (1) 5. در مورد صفات ثبوتى وسلبى خدا راوى گويد به محضر امام رضا (عليه السلام) وارد شدم پس به من فرمود به عباسى بگو، كه از گفتگو در مورد توحيد و مطالب كلامى خوددارى نمايد و با مردم آنگونه سخن بگويد كه شناخت قلبى دارند و از چيزهائى كه انكار دارند خوددارى ورزد.
هنگامى كه از خداشناسى پرسيدند پس بگو آنچنان كه خدا فرموده است: بگو او خداى يكتا، خداى صمد و بخشنده است كه نه والد و نه مولود است و نه نظير وكفوى دارد. هنگامى كه از كفييت وجودى او سوال نمودند، پس بگو آنچنان كه خداوند فرموده است " مانند او وجود ندارد ".
و هنگامى كه از شنوائى او پرسيدند پس بگو " او شنوا و دانا است " پس با مردم آنچنان