آنچنان كه براى ديگران دعا مى كنى؟ در پاسخ من مى فرمود: پسرم، نخست همسايه، سپس داخل خانه.
آرى دعاى فاطمه (عليه السلام) چنين بود و دعاى فاطمهوار هم بايد چنين باشد، و اگر نه عبادت خداوند هم به خودخواهى و خويشتن خواهى آلوده مى گردد.
7. حلم و اخلاق و دانش فاطمه (عليه السلام) با آن كه عالى ترين مراتب تكامل و برترين تربيت ها و آداب معاشرت و رسوم زندگى الهى را، از پدر ارجمندش فرا گرفته بود، ولى هرگز از فراگيرى علم و دانش و كسب معلومات جديد و افزون بر دامنهء اطلاعاتش فرو نمى نشست. هرگز آن مراحل عالى و بى نظير تربيتى و اخلاقى و علمى را كه داشت كافى نمى دانست و همواره مى خواست براى نزديك تر شدن به خدا و بهتر بجاى آوردن مراتب بندگى بيشتر بياموزد و بالاتر برود.
پس از انتقال به خانهء شوهر، آن خانه اى كه خود در واقع پايگاه و دانشگاه علوم اسلامى بود، زهراى اطهر با تمام گرفتاريهاى خانه دارى و شوهردارى و انجام وظايف كدبانوگرى و تربيت فرزندان، بازهم لحظه اى از آموختن و افزايش معلومات اسلامى غفلت نمى كرد. در خانهء شوهر نيز هميشه در جريان مسائل علمى و فكرى بود و فرزندان خود را نيز، با همهء خردسالى شأن به مسجد مى فرستاد تا سخنان معلم عاليقدر اسلام را فراگيرند و در خانه بازگو نمايند، تا هم خودشان نكات علمى اسلامى را آموخته باشند، و هم تازه ترين اطلاعاتى را كه از زبان مبارك پيامبر شنيده ايد به اطلاع مادر بزرگوارشان برسانند. از اين رو زهراى اطهر، همواره در جريان تمامى مسائل قرار داشت و به همين جهت است كه در تاريخ اسلامى، فاطمه (عليه السلام) يكى از بزرگترين و ارزنده ترين حاملين و ناقلين احاديث قدسى و نبوى (صلى الله عليه وآله) به شمار مى رود كه گفتههايش براى مسلمين حجت و معتبرترين سندها است.
در اين مورد كتابى ارزنده به نام " مصحف " از گفتههاى آن بانوى بزرگ نزد فرزندانش وجود داشت كه فرزندان گرامى اش هميشه به آن افتخار و اعتراض داشته و دارند. در اين كتاب خطبهء معروف آن حضرت وجود دارد كه در حضور جمعيت فشرده اى از رجال و ناموران اسلامى ايراد شده، و حاوى مسائل و مطالب بسيار گرانقدرى است كه خود