و موقعيت نيز، فرزندان آن حضرت از هر لحاظ واجد اهميت شايان و كيفيت بالاى اجتماعى و نوعا منشأ خيرات و بركات و مشعلداران هدايت و ارشاد در جهان اسلام بوده و هستند. آرى از نخستين فرزندان عاليقدر زهرا " س " يعنى امام حسن و امام حسين (عليه السلام)، تا رهبران حره، فخ، طف و نينوا، تا رهبران نهضتهاى آزادى بخش مناطق اسلامى ديروز و امروز، و همچنين رهبران دينى و مراجع عاليقدر معاصر كنونى كه هر كدام ارشاد گران و هدايت كنندگان افكار عمومى جهان اسلامى بوده و هستند، غالبا از فرزندان و منتسبين آن خاندان بزرگ و پر بركت هستند. و راستى را كه چنين خير و بركتى، با اين كيفيت و كميت بى نظير، غير از فاطمه زهرا (عليه السلام) نصيب هيچ فردى از افراد، واحدى از آحاد بشرى نگرديده است.
سخنى ديگرى در باره ء " كوثر " قبلا سخنى به اختصار در باره ء " كوثر " بيان كرديم، و اكنون به نقل سخنى ديگر مى پردازيم. " فخر رازى " يكى از مفسرين بزرگ اسلامى در مورد " كوثر " گفته است:
"... قول ديگر اين است كه كوثر، اولاد و فرزندان او هستند. چون اين سوره در مورد تعيير و سرزنش منافقان نازل شده است كه پس از فوت ابراهيم، فرزند پيامبر اسلام به او " ابتر " مى گفتند و هدف آن است كه خداوند تسلى را به او عطا مى كند كه جاودان و هميشگى هستند. نگاهى به صفحهء تاريخ بيفكن، چه تعداد از فرزندان اهل بيت (عليه السلام) كشته شده اند؟ ولى باز جهان پر از اولاد او مى باشد، و چقدر از بزرگان دانشمندان مانند: باقر، صادق، كاظم و رضا، و نفس زكيه از آنان باقى مانده است... ". (1) 3. صديقه: بسيار راستگو ديگر از اسامى مباركى كه فاطمه اطهر بدان موسوم شده است، يكى هم " صديقه " است كه با صيغهء مبالغه، در لغت و فرهنگ عرب معناى " بسيار راستگو " را دارد. آرى اين اسم هم كه از با مسمى ترين اسامى آن حضرت است، يعنى فردى كه هرگز دروغ نگفته است و همواره گفتارش، تصديق كننده ء كردارش مى باشد و هيچ گونه انحراف واعوجاجى از نظر علم و عمل و كردار و پندار در وجودش و در سراسر زندگى اش، راه نيافته باشد.