بخش سوم / فاطمه (ع) از ديدگاه قرآن و روايات...
درباره ء بزرگى و عظمت و قداست آن بانوى و الا مقام، سخنان بسيارى گفته و نوشته شده است. اما از همه بالاتر آن كه مهم ترين مظاهر و نشانههاى فضيلت و عظمت او، آن است كه خداوند متعال در قرآن كريم و در تعدادى از آيات، به آن فخر زنان عالم اشاراتى باشكوه و عزت بخش دارد كه خود به تنهايى، عظيم ترين افتخارات را نصيب آن بانوى كار و پيكار و انقلاب و تقدس مى سازد.
در اين مورد بايد گفت كه فاطمه (عليه السلام) مصداق بارز و نمونهء تمام و كمال آيات شريفهء مباهله، اهل البيت، مودت در قربى، وفا كننده ء به نذر، و اطعام كننده به يتيم و مسكين و اسير، و بالاتر از همه، مصداق بارز " كوثر " و... نمونههاى بسيار ديگر است. شمول اغلب آيات مزبور، بر آن بانوى بزرگوار، در ميان اهل تحقيق و تفسير اعم از شيعه و اهل سنت مورد اجماع و اتفاق است. و اين خود نشان مى دهد كه هىچكدام از علماى محقق و اهل انصاف، در اين باره هيچگونه شك و ترديدى روا نداشته و تنها دختر با فضيلت و صاحب كمالات پيامبر را شايستهء چنين افتخارى دانسته اند.
در اين باره از بزرگان اهل سنت، مسلم و ترمذى در " فصول مهمه " ص 109 و " ذخائر عقبى " ص 25، و احمد و طبرانى و در " مستدرك " ص 150، ابن مردويه در استيعاب ص 111، فاضل متقى در كنز العمال ج 5 ص 96، سير اعلام النبلاء ج 2 ص 97، اسد الغابه ص 351، ابن حجر در " الصواعق المحرقه " ص 85، بيهقى در محاسن و مساوى ج 1 ص 232 و... بسيارى ديگر به موضوع شمول آيات فوق بر آن بانوى بزرگوار اشاره كرده و تفسيرهايى ارائه داده اند كه ما در اينجا به صورت ايجاز و اختصار به تفسير و توضيح چهار آيهء شريفه مى پردازيم و در اين مورد از اسناد و مآخذ معتبر و مورد قبول علماى خاصه و عامه استفاده مى كنيم.
1. آيه مباهله در اين آيه شريفه كه در يكى از لحظات بسيار حساس و تاريخى صدر اسلام نازل شده است و ناظر بر يكى از ماجراهاى بسيار مهم مى باشد، خداوند متعال چنين مى فرمايد: