- و نخستين انسانى - باشد كه به رسالت پيامبر (صلى الله عليه وآله) ايمان آورد، و تسليم سلم و سلام و سلامت اسلام شود.
آرى او، نخستين مخلوق خالق يكتا بود، كه به نداى توحيدى پيامبر اسلام، لبيك گفت و جان و مال و اعتبار خود را، در راه اين اعتقاد و ايمان، تسليم و تقديم داشت.
خديجه از لحظه اى كه به آئين محمدى ايمان آورد، و تسليم آخرين دين خدائى شد، تا لحظه اى كه دعوت حق را لبيك گفت، و جان خود را تسليم ملك الموت خدا كرد، در راه ايمان و اعتقاد به اسلام، و در راه همگامى و همراهى و پشتيبانى پيامبر اسلام، دمى از تلاش و تكاپو باز نماند. از لحظهء ايمان آوردن به اسلام، تا لحظهء مرگ، همهء سالها و روزها و دقايق عمر پر ثمر و ارزنده اش را، به عنوان همگام و پشتيبانى خستگى ناپذير، پشت سر رهبر عاليقدر و پيشواى مقدس اسلام، و آخرين پيامبر الهى، پايدارى كرد، و استقامت و جان فشانى و پاك بازى نشان داد. و از اين روى بود كه نه تنها به عنوان همسر پيامبر، بلكه به عنوان هم سنگر پيامبر، نه به عنوان زن خانه، بلكه به عنوان مبارزى سرسخت و كوشا، در تاريخ صدر اول اسلام، و نيز به عنوان نمونهء يك مسلمان و سرمشق يك زن مؤمن، بارها و بارها مورد تأييد و تصديق پيامبر اسلام قرار گرفت.
آرى، خديجهء بنت خويلد، در پى آن همه ايثار و فداكارى، و به خاطر آن همه تلاش و تكاپوى خستگى ناپذير، كه در راه اسلام و ايمان خود، نشان داد، چنان عظمت مقام، و ابهت جايگاه، و بلندى رتبه و پايگاهى پيدا كرد، كه او را " سيدة نساء اهل الجنة "، يا سرور بانوان اهل بهشت ناميدند.
اوصاف و فضايل خديجه (عليه السلام) اين بانوى بزرگوار و الگوى ممتاز زن مسلمان، در نزد پيامبر اكرم (صلى الله عليه وآله) از احترام و محبوبيت خاصى برخوردار بود. رسول گرامى، آن خاتون محترم را بسيار دوست مى داشت، به مهر ودرايت او آگاه بود و از اين رو در كارهاى خود با وى، نه فقط مانند يك همسر، بلكه همچون يك دوست فهيم و دلسوز و صميمى، مشورت مى كرد و به نظرياتى كه خديجه ابراز مى داشت، با ديده ء احترام مى نگريست.
از حضرت على (عليه السلام) روايت شده است كه فرمود: " اين جمله را از خود پيامبر (صلى الله عليه وآله) شنيدم كه فرمود: بهترين زنان بنى اسرائيل در عصر گذشته، مريم بنت عمران، و بهترين