ميان نهاد. و بدين سان پيامبر، درخواست على را پذيرفت، به دو پاسخ مساعد داد و به زودى فاطمه را به عقد نكاح او " كه تقريبا از مال دنيا هيچ چيزى نداشت) در آورد. (1) پاسخ فاطمه زهرا (عليه السلام) به خواستگارى على (عليه السلام) انتخاب همسر يكى از حساس ترين مراحل زندگى هر جوانى اعم از دختر و پسر است.
ازدواج، مرحلهء انتخاب سرنوشت يك عمر زندگى مشترك، و پايهء مهم سازندگى تاريخ چندين نسل بالفعل و بالقوه، و نقطهء پايه گذارى آينده اى براى فرزندان و نوادگان و سازندگان تاريخ چندين نسل آينده و نقطهء پايه گذارى آينده اى براى فرزندان و نوادگان و سازندگان جامعهء فردا است. ملاحظه مى شود كه بدين گونه، مسأله ازدواج از صورت يك امر شخصى و خصوصى خارج، و جنبهء اجتماعى و عمومى و تاريخى به خود مى گيرد كه چه بسا در سرنوشت و تاريخ آيندهء ملت يا ملتهايى نقش مهم و تعيين كننده داشته باشد.
از اين رو انتخاب همسر شايسته كار دشوارى است و به خصوص براى دختران چندان به سهولت و سادگى امكان پذير نيست. بلكه اين امر مهم، بايد روى اصول و قوانين حساب شده، اساس ثابت ولا يتغيرى كه در طول قرون واعصار حكومت داشته است استوار باشد و در مسير آن حركت كند تا خداى نكرده انحرافى صورت نگيرد. لذا مطمئن ترين اصول در اين مورد، همانا رعايت قوانين الهى و تعاليم جادوانى آسمانى است كه به افراد بشر مىآموزد كه پدر و مادر، در شرايط عادى و عمومى، همواره بيش از فرزندان در اين باره تجربه و آگاهى دارند و با دلسوزى و دقت بيشترى، بدون تأثير احساسات و سادگى امكان پذير نيست. بلكه اين امر مهم، بايد روى اصول و قوانين حساب شده، و اساس ثابت ولا يتغيرى كه در طول قرون واعصار حكومت داشته است استوار باشد و در مسير آن حركت كند تاخداى نكرده انحرافى صورت نگيرد. لذا مطمئن ترين راهها و شيوهها در اين مورد، همانا رعايت قوانين الهى و تعاليم جاودانى آسمانى است كه به افراد بشر مىآموزد كه پدر و مادر، در شرايط عادى و عمومى، همواره بيش از فرزندان در اين باره تجربه و آگاهى دارند و با دلسوزى و دقت بيشترى، بدون