بازهم سؤالى دارى بپرس و هيچ ناراحت مباش و بدان كه همه را پاسخ خواهم داد. (1) اين حديث، علاوه بر آن كه حاكى از مقام حلم و اخلاق و شكيبايى و درايت و مهربانى آن بزرگوار است، خود نشانگر اين معنى است كه بانوى نامور اسلام، از لحاظ علم و دانش و وسعت معلومات در چنان جايگاه بلندى قرار داشته كه مورد مراجعه و پرسش بانوان مسلمان آن روز بوده است. زنان مسلمان، مشكلات و مسائل خود را با او در ميان مى نهاده اند و آن بانوى فاضل و دانشمند در مقام استاد و معلمى دلسوز و مهربان، نه تنها از پاسخگويى به نيازها و سؤالات فكرى و معنوى آن خسته نمى شده، بلكه با حلم و بردبارى و خوشرويى تمام، پاسخهاى لازم را به آنان مى داده و مشكلات شان را حل مى كرده و قانع و راضى به خانه مى فرستاده است.
لازم به تذكر است كه در بعضى روايات داريم كه اين امر، يك وظيفهء تعيين شده از جانب پيامبر اسلام (صلى الله عليه وآله) بود، و آن بزرگوار پاسخگويى به پرسشهاى زنان و امور مربوط به مسائل زنانه را بر عهده ء با كفايت دختر فاضله و صاحب كمال خويش سپرده بود.
8. فاطمه در اجتماع و صحنهء سياست در مورد زندگى و شخصيت والاى فاطمه (عليه السلام) يك نكتهء بسيار مهم و چشمگير آن است كه ملاحظه مى شود آن بانوى صاحب كمالات و فضايل، هرگز در يك نقطه توقف نداشت و به يك مرحله از مراحل كمال، حتى اگر قلهء اوج آن هم زير پايش قرار مى گرفت اكتفاء نمى ورزيد. گرچه عبادت خداوند، پايه و اساس زندگى او بود، اما هرگز اسلام را در بعد عبادى آن خلاصه نمى كرد، بلكه مسائل اجتماعى، عمومى، مبارزاتى و سياسى آن نيز برايش مطرح و با ارزش بود. در يك كلام مى توان گفت كه زهراى اطهر نيز همچون پدر بزرگوار و شوى گرانقدرش، در تمامى عرصه ها و حوزههاى اسلامى أعم از فقهى و علمى و فكرى و سياسى آن حضور فعال و سازنده داشت و نقش رهبرى و هدايت جامعهء اسلامى را، در كنار تمام وظايف ديگرش به عهده مى گرفت و به خوبى از انجام و اجراى آن هم بر مى آمد. آرى، او در زندگى اجتماعى و سياسى خويش، همكار و مددكار پدر ارجمندش رسول خدا بود، و به حدى از رشد فكرى و تربيت اسلامى برخوردار شده بود كه احساس