اسلام نمود در پيشگفتار كتاب شريف " منية المريد " كه در آداب تعليم و تربيت طلاب و دانشجويان علوم به رشتهء تحرير در آورده است حديثى را از ساحت قدس فاطمه اطهر (عليه السلام) نقل كرده است كه نشانگر مقام روحى آن بزرگ بانو مى باشد.
" زنى حضور فاطمه زهرا (عليه السلام) رسيد رسيد و عرض كرد: مادرى دارم كه عليل وضعيف المزاج است و درباره نماز با اشكالاتى مواجه مى شود. مرا نزد شما فرستاد تا پرسشهاى او را با شما مطرح سازم. فاطمه زهرا " س " به پرسش اين زن پاسخ داد ولى اين زن پرسش ديگرى را مطرح ساخت و آن حضرت پاسخ آن را بيان فرمود و همينگونه پرسشهاى متعددى را با آن حضرت در ميان گذاشت كه سرانجام به ده سؤال رسيد و فاطمه زهرا " س " به تمام اين سئوالات، جوابهاى لازم را ايراد فرمود.
اين زن به علت تعدد پرسشهاى خويش احساس شرمندگى مى نمود و از بازگو كردن سئوالات بيشتر خجالت مى كشيد. به همين جهت عرض كرد، بيش از اين مزاحم نمى شوم فاطمه زهراى عزيز فرمود، هر سئوالى كه به نظر تو مى آيد بگو و از بازگو كردن آن شرمگين مباش (آن حضرت براى آنكه اين زن را به طرح سئوالاتش ترغيب و تشويق فرمايد از او پرسيد) اگر كسى در مدت يك روز بار گران وسنگينى را به دوش كشد و آن را به بالاى بام خانه و ساختمانى حمل كند و در برابر آن حق الزحمه اى معادل هزار دينار دريافت نمايد آيا با داشتن چنان مزد و پاداش فراوانى تحمل رنج و زحمت و حمل بار گران بر او ناگوار و غير قابل تحمل است؟ عرض كرد، نه فاطمه زهرا " س " فرمود: من هم مزدورى مى كنم و خويشتن را اجير و مزدور خدا قرار داده ام، مزد و اجرت من در ازاء پاسخ به هر سئوالى فزونتر از مجموع مرواريدى است كه ميان آسمان و زمين را پر مى كند پس من شايسته و سزاوارتر از اين بار بر مزدور هستم تا در برابر پاسخ به پرسشهاى تو، احساس رنج و زحمت ننمايم.
از پدرم رسول خدا (صلى الله عليه وآله) شنيدم كه مى فرمود: " دانشمندانى كه پيرو مكتب ما هستند آنگاه كه در روز قيامت به پا مىخيزند، آنچنان محشور مى گردند كه به ميزان علوم و دانشها و به مقدار مساعى و كوششهايشان در ارشاد مردم به لباس كرامت و پوشش شكوهمند آراسته گردند. بدين صورت كه بر قامت هريك از اين دانشمندان، هزار حله و پوشاك درخشان، پوشانده مى شود. سپس از جانب پروردگارمان، ندا و فريادى به گوش