سير وسيراب كرد. و از همين رهگذر بود كه آن نوزاد بى مثال، در پرتو الطاف و عطاياى الهى، به خوبى رشد و نمو كرد تا درخت پر بركت باغ نبوت به ثمر نهايى برسد، و گلهاى اين باغ، يعنى نسل پيامبر را، تا روز قيامت در كمال شادابى و عطر افشانى ادامه دهد....
نامهاى فاطمه (عليه السلام) و نامگذارى در اسلام مسأله نام و نامگذارى براى كودكان، يعنى انسانهاى فعال و مديران فردا و مردان و زنان آيندهء اجتماع، از ديدگاه اسلام اهميت خاصى دارد. امروز علوم پيشرفتهء انسانى، بويژه در رشتههاى روانشناسى، به دلايل علمى و عينى فراوان، ثابت كرده است كه شخصيت افراد انسانى، با " نام " هاى آنان ارتباطى شگفت و انكار ناپذير دارد. به سخن ديگر انتخاب نام زيبا و شايسته براى كودك، در تكوين شخصيت و رشد فكرى و ذهنى او، و حتى در چگونگى مسيرى كه در زندگى خود پيش مى گيرد و آينده اش را بر اساس آن طرح ريزى مى كند، تأثير فراوانى دارد. و اين تأثير چنان است كه مى تواند نقشى بسيار ارزنده و سازنده را در سير تكاملى زندگى و آينده را ايفاء كند، و در تربيت صحيح او، اعتماد به نفس، نيروى كار و كوشش و سازندگى در جامعه، قدرت ابتكار و پيشرفت و ترقى او در زمينههاى گوناگون، تأثيرى فراوان داشته باشد. ولى بر عكس، ناز زشت و نامناسب در روحيهء اطفال، نقش منفى و تخريبى دارد، شخصيت او را آسيب پذير، اعتماد به نفسش را زياد، استعدادهاى تربيتى و تعليمى و توانايىهاى هوش و ابتكارش را مختل مى كند و بالاخره مى تواند در انحطاط او تأثير مستقيم داشته باشد، و حتى در مواردى او را به سوى ارتكاب جرم و بزهكارى بكشاند.
در آئين پرشكوه اسلام، كه روى دقايق و ظرايف باريك ترين مسائل، به دقت نكته سنجى كرده و نكات حساس را، حتى اگر از نظر همگان مستور و پنهان بوده بيرون كشيده است در مورد انتخاب نام زيبا و خوش آهنگ و با معنى و جهت دار، سفارش و تأكيد فراوان و بليغ صورت گرفته است. اسلام، نه تنها انتخاب نام زيبا و نيكو را بر عهده ء پدر و مادر موكول كرده، بلكه اساسا داشتن نام پسنديده، يكى از حقوق مشروع فرزندان به حساب آمده و براى والدين يك وظيفه شمرده مى شود. تا جايى كه در صورت كوتاهى و قصور والدين، در اداء اين حق مشروع، كودك مى تواند در روز محشر از پدر و مادرش بازخواست كند و به استيفاء حق مشروع خود در اين زمينه برخيزد.