و به اندازه ء درك و شايستگى و توان خود، با اين مسأله آشنا شديم، اكنون جا دارد كه مقام والاى آن حضرت را از ديدگاه روايات و احاديث نيز بازنگرى كنيم.
البته روايات و احاديث فراوانى در بيان عظمت و شموخ مقام معنوى زهراى اطهر، اين يادگار ارزنده ء رسالت، در مآخذ معتبر و كتب اخبار و احاديث وارد گشته است، كه نظر به كثرت و حجم وسيع آنها، حتى به طور فشرده و فهرستوار نيز در اين مختصر نمى توان از تمام آنها ياد كرد. علاقمندان به مطالعه و جستجو در اين زمينه مى توانند به كتابهاى مخصوص و معروف در اين مورد مراجعه كنند.
لكن در اينجا، تنها به عنوان تبرك وتيمن، به نقل چهار حديث شريف كه از طريق منابع ومعاجم برادران اهل سنت وارد شده است بسنده مى كنيم، تا ضمن استفاده از اين احاديث، با ديدگاه برخى از بزرگان اهل سنت و جماعت نيز، درباره ء اين بانوى بزرگ و مقدس اسلام آشنا شويم.
1. بانوى بانوان بهشتى بارها اين كلام زيبا از زبان پيامبر عاليقدر اسلام (صلى الله عليه وآله) در مورد زهرا (عليه السلام) شنيده شده است كه خطاب به آن بانوى بزرگ فرموده اند:
" أما ترضين أن تكوني سيدة نساء الجنة أو نساء المؤمنين ". (1) يعنى: آيا نمى خواهى كه بانوى بانوان بهشتى يا بانوى بانوان مؤمن باشى؟
آشنايان به دقايق و ظرايف زبان و ادب عرب، مى دانند كه در اينجا، منظور از اين جمله كه ظاهر آن استفهامى است، در حقيقت پرسش و استفهام نيست، بلكه إعلام و اخبار و تأييد است.
بدين معنى كه مراد اصلى از عبارت " آيا نمى خواهى باشى " در واقع بيان اين مطلب است كه " آيا مى دانى كه هستى " يا " آيا مى خواهى بدانى كه هستى " يا " آيا دوست ندارى بدانى كه هستى؟ "...
لذا در اينجا، پيامبر اسلام (صلى الله عليه وآله) در واقع به دختر گرامى خود خبر مى دهند كه: آيا مى دانى كه بانوى بانوان بهشتى و سرور بانوان مؤمن هستى؟