پيش ديوانه يا بچه امانت بگذارد يا ديوانه يا بچه مالى را پيش كسى امانت بگذارد، صحيح نيست بله جائز است بچه مميز مال ديگرى را با اذنش نزد كسى امانت بگذارد و همچنين بايد كسى كه امانت مىگذارد سفيه يا مفلس نباشد، ولى اگر مفلس باشد، ليكن مالى را كه امانت گذاشته از جمله اموالى نباشد كه از تصرف در آنها منع شده اشكال ندارد، و نيز بايد امانت دار سفيه يا مفلس نباشد، در صورتى كه حفظ و نگهدارى امانت مستلزم تصرف در مال خودش باشد.
(مسأله 2338): اگر از بچهاى چيزى را بدون اذن صاحبش بطور امانت قبول كند، بايد آن را به صاحبش بدهد و اگر آن چيز مال خود بچه است، لازم است آن مال را به ولى او برساند و چنانچه پيش از رساندن مال به آنان تلف شود، بايد عوض آن را بدهد، مگر از ترس آن كه مبادا تلف شود به قصد رساندن به صاحبش گرفته باشد كه در اين صورت اگر در نگهدارى و رساندن آن كوتاهى نكند ضامن نيست. و همچنين است حال اگر امانت گذار ديوانه باشد.
(مسأله 2339): كسى كه نمىتواند امانت را نگهدارى نمايد، در صورتى كه امانت گذار ملتفت حال او نباشد بايد قبول نكند.
(مسأله 2340): اگر انسان به صاحب مال بفهماند كه براى نگهدارى مال او حاضر نيست و مال را از او نگيرد، چنانچه او مال را بگذارد و برد، و آن مال تلف شود، كسى كه امانت را قبول نكرده ضامن نيست، ولى احتياط مستحب آنست كه اگر ممكن باشد آن را نگهدارى نمايد.
(مسأله 2341): كسى كه چيزى را وديعه مىگذارد، هر وقت بخواهد مىتواند وديعه را به هم بزند، و هم چنين كسى هم كه امانت را قبول مىكند، هر وقت بخواهد مىتواند وديعه را به هم بزند.
(مسأله 2342): اگر انسان از نگهدارى امانت منصرف شود و وديعه