احكام مسجد (مسأله 909): نجس كردن زمين و سقف و بام و طرف داخل ديوار مسجد حرام است، و هر كس بفهمد كه نجس شده است بايد فورا نجاست آن را بر طرف كند، و احتياط مستحب آنست كه طرف بيرون ديوار مسجد را هم نجس نكنند، و اگر نجس شود بر طرف كردن آن لازم نيست، ولى اگر نجس كردن طرف بيرون ديوار موجب هتك مسجد باشد البته حرام است، و بر طرف كردن آن مقدارى كه رافع هتك باشد لازم است.
(مسأله 910): اگر نتواند مسجد را تطهير نمايد يا كمك لازم داشته باشد و پيدا نكند تطهير مسجد بر او واجب نيست. ولى چنانچه بداند كه اگر به ديگرى اطلاع دهد اين كار انجام مىگيرد، بايد به او اطلاع دهد.
(مسأله 911): اگر جائى از مسجد نجس شود كه تطهير آن بدون كندن يا خراب كردن او ممكن نيست بايد آنجا را بكنند يا خراب نمايند در صورتى كه كندن يا خراب كردن جزئى باشد، يا آن كه رفع هتك متوقف بر كندن يا خراب كردن كلى باشد، و الا خراب كردن، محل اشكال است، و پر كردن جائى كه كندهاند، و ساختن جائى كه خراب كردهاند واجب نيست، ولى اگر چيزى مانند آجر مسجد نجس شود، در صورتى كه ممكن باشد، بايد بعد از آب كشيدن، بجاى اولش بگذارند.
(مسأله 912): اگر مسجدى را غصب كنند و بجاى آن خانه و مانند آن بسازند يا بطورى خراب شود كه ديگر به او مسجد نگويند، بنابر احتياط مستحب باز هم نبايد آن را نجس كرد. ولى تطهير آن واجب نيست.
(مسأله 913): نجس كردن حرم امامان عليهم السلام حرام است،