شرائط عقد (مسأله 2379): عقد ازدواج چند شرط دارد:
((اول)) آن كه بنابر احتياط به عربى صحيح خوانده شود. و اگر خود مرد و زن نتوانند صيغه را به عربى صحيح بخوانند، مىتوانند به غير عربى بخوانند و لازم نيست وكيل بگيرند، اما بايد لفظى بگويند كه معنى زوجت و قبلت را بفهماند.
((دوم)) مرد و زن، يا وكيل آنها كه صيغه را مىخوانند قصد انشاء داشته باشند يعنى اگر خود مرد و زن صيغه را مىخوانند، زن به گفتن ((زوجتك نفسي)) قصدش اين باشد كه خود را زن او قرار دهد و مرد به گفتن ((قبلت التزويج)) زن بودن او را براى خود قبول بنمايد. و اگر وكيل مرد و زن صيغه را مىخوانند به گفتن ((زوجت و قبلت)) قصدشان اين باشد كه مرد و زنى كه آنان را وكيل كردهاند زن و شوهر شوند.
((سوم)) كسى كه صيغه را مىخواند بايد عاقل و بنابر احتياط بالغ نيز باشد، چه براى خودش بخواند، يا از طرف ديگرى وكيل شده باشد.
((چهارم)) اگر وكيل زن و شوهر يا ولى آنها صيغه را مىخوانند در موقع عقد زن و شوهر را معين كنند مثلا اسم آنها را ببرند يا به آنها اشاره نمايند، پس كسى كه چند دختر دارد، اگر به مردى بگويد ((زوجتك احدى بناتي)) يعنى زن تو نمودم يكى از دخترانم را، و او بگويد ((قبلت)) يعنى قبول كردم، چون در موقع عقد دختر را معين نكردهاند عقد باطل است.
((پنجم)) زن و مرد به ازدواج راضى باشند، ولى اگر زن ظاهرا با كراهت اذن دهد و معلوم باشد قلبا راضى است عقد صحيح است.
(مسأله 2380): اگر در عقد يك حرف غلط خوانده شود كه معنى