(مسأله 2108): فروختن ميوهاى را كه بر درخت است، پيش از آن كه دانه ببندد و گلش بريزد نيز جائز است، ولى بايد با ضميمه باشد، بطورى كه در مسأله پيش گفته شد، و يا آن كه ميوه بيشتر از يك سال را بفروشند.
(مسأله 2109): اگر خرمائى را كه زرد يا سرخ شده، بر درخت بفروشند اشكال ندارد، ولى عوض آن را از خرما چه از آن درخت و چه از غير آن قرار ندهند، اما اگر كسى يك درخت خرما در خانه كس ديگر داشته باشد، در صورتى كه مقدار آن را تخمين كنند و صاحب درخت آن را به صاحب خانه بفروشد و عوض آن را خرما قرار بدهند اشكال ندارد.
(مسأله 2110): فروختن خيار و بادنجان و سبزيها و مانند اينها كه سالى چند مرتبه چيده مىشود، در صورتى كه ظاهر و نمايان شده باشد و معين كنند كه مشترى در سال چند دفعه آن را بچيند اشكال ندارد، ولى اگر ظاهر و نمايان نشده باشد فروختن آن اشكال دارد.
(مسأله 2111): اگر خوشه گندم را بعد از آن كه دانه بسته به گندمى كه از خودش حاصل مىآيد، يا از خوشه ديگرى بفروشند معامله صحيح نيست.
نقد و نسيه (مسأله 2112): اگر جنسى را نقد بفروشند، خريدار و فروشنده بعد از معامله مىتوانند جنس و پول را از يكديگر مطالبه نموده و تحويل بگيرند و تحويل دادن در منقول مانند فرش و لباس و غير منقول مانند خانه و زمين به اين است كه دست از آن چيز بردارد، و طورى آن را در اختيار طرف قرار دهد كه چنانچه بخواهد بتواند در آن تصرف كند و اين معنى به اختلاف موارد مختلف مىباشد.