بخش دوم / فضايل و سجاياى اخلاقى او...
"... بهترين زنان عالم چهار نفرند: مريم دختر عمران (مادر حضرت مسيح) خديجه دختر خويلد (همسر رسول خدا)، آسيه همسر فرعون و فاطمه دختر من "..... (1) اين كلام گهربار، كه به تنهايى باريك دنيا معنى و مفهوم متعالى را به دوش مى كشد، از بيانات حضرت رسول اكرم (صلى الله عليه وآله) است. آرى پيامبر بزرگوار ما، دختر عاليقدرش را يكى از چهار زنى كه بهترين و بزرگترين زنان جهان از نظر اسلام و قرآن و پيامبر بوده اند، ناميده و از اين رو افتخارى را به او ارزانى داشته كه قلم و بيان، از شرح و توصيف آن عاجز است.
آن زنى كه از نظر پيامبر اسلام چنين مقامى دارد و با چنين لحن و بيانى تجليل مى شود، چگونه زنى است و از چه اخلاق وامتيازات روحى و ويژگىهاى معنوى برخوردار بوده است؟
گرچه قلم نمى تواند قطره اى از درياى ملكات اخلاقى وحسن سلوك و ويژگىهاى روحى و معنوى آن حضرت را بيان كند، ولى از آنجا كه عاشقان خاندان رسالت به هر حال طالب اطلاعاتى ولو ناقص و نارسا در اين زمينه هستند، و نيز چون كتابى كه درباره ء زندگى و شخصيت فاطمه (عليه السلام) گفتگو مى كند اگر فاقد مطالبى در اين زمينه باشد بسيار ناقص خواهد بود، ناگزير با اتكاء به عنايات الهى و با يارى گرفتن از انفاس قدسى خود آن حضرت، در اين زمينه نيز در حد توان خود مطالبى را به اطلاع مى رسانيم.
آرى، چنان كه گفته شد فاطمه زهرا (عليه السلام) يكى از معدود چهرههاى ممتاز زن در تاريخ اديان به شمار مى رود كه از امتيازات برجسته و ويژگىهاى متعالى برخوردارند و جهان بشريت در مقابل عظمت آنها جز تحسين و شگفتى، عكس العملى ندارد. اما لازم به گفتن است كه وجود برخى از فاضيل معنوى وامتيازات روحى و اخلاقى يگانه و بى نظير كه فقط در وجود مقدس زهرا (عليه السلام) مى توان سراغ گرفت، باعث شده كه آن بانوى گرامى را