اسلامى، در كتابهاى مبسوط اعتقادى و ايدئولوژيكى و بر اساس اسناد و مآخذ معتبر انجام داده اند، نشان مى دهد كه هدف و منظور آيهء شريفه از " اهل بيت "، همانا پنج تن ياران كساء از دودمان عترت و رسالت است. يعنى همان پنج اختر تابان، پنج منبع نور و منشأ فيض، كه مركب از رسول خدا (صلى الله عليه وآله) على بن ابى طالب (عليه السلام) و فاطمه و حسن و حسين (عليهم السلام) بوده اند ولا غير.
نگاهى به مآثر و مآخذ معروف و معتبر از علماى نام آور خاصه وعامه، نكات مهمى را در اين زمينه روشن مى سازد. از جمله: جلال الدين سيوطى در تفسير معروف " الدر المنثور "، در تفسير و توجيه اين آيهء شريفه، بيش از 20 حديث از راههاى مختلف را وارد ساخته است كه اثبات مى كند هدف از اهل بيت، همان پنج بزرگوار است و بس.
و نيز " ابن جرير طبرى " بيش از 15 حديث در " انبياء " آورده است كه هدف و مراد آيهء مزبور را از " اهل بيت " به همان پنج تن بزرگوار اختصاص مى دهد، همان افرادى كه تحت كساء و زير پوش خاص و پر فيض و پر بركت رسالت قرار داشتند، و عنوان پر شكوه و جاودانهء " پنج تن " در تاريخ اسلام و تاريخ معنويت بشرى، مخصوص آنها است.
در همان روزى كه آن پنج بزرگوار، اجتماع نورانى ياران كساء را تشكيل داده بودند، پيامبر اسلام (صلى الله عليه وآله) دست به دعا برداشت و به درگاه خداوند متعال عرض كرد: " خداوندا!
اينان اهل بيت من هستند، بدى را از آنان دور ساز و آنان را پاك و پاكيزه بدار! ". البته اين دعا به همان يك روز و همان يك بار محدود نشد، بلكه پيامبر اكرم (صلى الله عليه وآله) از آن پس بارها اين دعا را تكرار مى فرمود، و اين درخواست پيامبرانه را در برابر خداوند و درگاه بارى تعالى ادامه مى داد.
" ام السلمه " (1) يكى از همسران با فضيلت رسول خدا (صلى الله عليه وآله) به استناد كتب و تواريخ معتبرى كه مورد توجه عموم علماء و محققين اسلامى قرار دارد، در اين باره مى گويد:
اجتماع اين پنج تن نورانى و بزرگوار در خانهء من بود. وقتى آن روز، دعاى رسول خدا را درباره ء اهل بيت رسالت شنيدم، در محضر مقدس پيامبر (صلى الله عليه وآله) عرض كردم كه من هم از اهل بيت هستم آيا دعاى رسول الله (صلى الله عليه وآله) شامل من نيز مى شود؟ رسول خدا (صلى الله عليه وآله) در