قسمت را دائى يا خاله مىبرد و از بقيه بنابر اقوى دو قسمت را به عمو و يك قسمت را به عمه مىدهند، بنابر اين مال را نه قسمت مىكنند سه قسمت را به دائى يا خاله و چهار قسمت را به عمو و دو قسمت را به عمه مىدهند.
(مسأله 2773): اگر وارث ميت يك دائى يا يك خاله و يك عمو يا يك عمه مادرى و عمو و عمه پدر و مادرى يا پدرى باشد، مال را سه قسمت مىكنند، يك قسمت آن را به دائى يا خاله مىدهند، و دو قسمت باقيمانده را عمو و عمه بين خود تقسيم مىكنند، و بعيد نيست كه عمو دو برابر عمه ارث ببرد، هر چند مراعات احتياط بهتر است.
(مسأله 2774): اگر وارث ميت چند دائى و چند خاله باشد كه همه پدر و مادرى يا پدرى يا مادرى باشند و عمو و عمه هم داشته باشند، مال سه سهم مىشود، دو سهم آن را بدستورى كه گفته شد بين عمو و عمه تقسيم مىكنند، و يك سهم آن را دائىها و خالهها بطورى كه در مسأله (2770) گذشت بين خودشان قسمت مىنمايند.
(مسأله 2775): اگر وارث ميت دائى يا خاله مادرى و چند دائى و خاله پدرى و مادرى يا پدرى تنها و عمو و عمه باشد، مال سه سهم مىشود، دو سهم آن را بدستورى كه سابقا گفته شد، عمو و عمه بين خودشان قسمت مىكنند، و بعيد نيست بقيه ورثه در تقسيم يك سهم باقيمانده با هم مساوى باشند.
(مسأله 2776): اگر ميت عمو و عمه و دائى و خاله نداشته باشد، مقدارى كه به عمو و عمه مىرسد، به اولاد آنان و مقدارى كه به دائى و خاله مىرسد به اولاد آنان داده مىشود.
(مسأله 2777): اگر وارث ميت عمو و عمه و دائى و خاله پدر و عمو و عمه و دائى و خاله مادر او باشند، مال سه سهم مىشود، يك سهم آن را عمو و عمه و دائى و خاله مادر ميت، ارث مىبرند و مال بنابر مشهور ميان آنها بطور مساوى