و بعضى مادرى و بعضى پدر و مادرى باشند، عمو و عمه پدرى ارث نمىبرند و اقوى اين است كه اگر ميت يك عمو يا يك عمه مادرى دارد، مال را شش قسمت مىكنند يك قسمت را به عمو يا عمه مادرى و بقيه را به عمو و عمه پدر و مادرى و در فرض نبودن آنها به عمو و عمه پدرى مىدهند و اگر هم عمو و هم عمه مادرى دارد، مال را سه قسمت مىكنند دو قسمت را به عمو و عمه پدر و مادرى و در فرض نبودن آنها به عمو و عمه پدرى و يك قسمت را به عمو و عمه مادرى مىدهند، و مشهور آنست كه سهم عمو و عمه مادرى ميان آنان بطور مساوى تقسيم مىشود ولى بعيد نيست كه عمو دو برابر عمه ارث ببرد هر چند احتياط آنست كه با هم صلح كنند.
(مسأله 2769): اگر وارث ميت فقط يك دائى، يا يك خاله باشد همه مال به او مىرسد و اگر هم دائى و هم خاله باشد و همه پدر و مادرى، يا پدرى يا مادرى باشند، بعيد نيست كه دائى دو برابر خاله ارث ببرد ولى احتمال تساوى هم مىرود پس مراعات احتياط ترك نشود.
(مسأله 2770): اگر وارث ميت فقط يك يا چند دائى، و خاله مادرى و دائى و خاله پدر و مادرى و دائى و خاله پدرى باشد ارث نبردن دائى و خاله پدرى محل اشكال است و در هر حال بعيد نيست كه دائى دو برابر خاله ارث ببرد ولى احتياط به مصالحه ترك نشود.
(مسأله 2771): اگر وارث ميت يك يا چند دائى يا يك يا چند خاله يا دائى و خاله و يك يا چند عمو يا يك يا چند عمه يا عمو و عمه باشد مال را سه قسمت مىكنند يك قسمت را دائى يا خاله يا هر دو و بقيه را عمو يا عمه يا هر دو مىبرند.
(مسأله 2772): اگر وارث ميت يك دائى يا يك خاله و عمو و عمه باشد چنانچه عمو و عمه، پدر و مادرى يا پدرى باشند، مال را سه قسمت مىكنند يك