كسى آنها را وطى (نزديكى) كند، حرام مىشود و نسل بعد از وطى آنها نيز بنابر احتياط حرام مىشود. و بول و سرگين آنها نجس مىشود و بايد آنها را از شهر بيرون ببرند و در جاى ديگر بفروشند و بر واطى اگر صاحبش نباشد لازم است قيمتش را به صاحبش بدهد و اگر با حيوان حلال گوشتى مانند گاو و گوسفند نزديكى كند، بول و سرگين آنها نجس مىشود و خوردن گوشت آنها حرام است و هم چنين است بنابر احتياط آشاميدن شير آنها و نسل بعد از وطى آنها، بايد فورى آن حيوان را بكشند و بسوزانند و كسى كه با آن وطى كرده، اگر صاحبش نباشد، پول آن را به صاحبش بدهد.
(مسأله 2641): بزغاله اگر از خوك به مقدارى كه گوشت و استخوانش قوت بگيرد شير بخورد، خود و نسلش حرام مىشود و در صورتى كه مقدار شير خوردن كمتر از آن باشد بنابر احتياط لازم است استبراء شود، و پس از آن حلال مىگردد و استبراء آن اين است كه هفت روز شير پاك بخورد و. اگر حاجت بشير نداشته باشد، هفت روز علف بخورد، و در حكم بزغاله است - بنابر احتياط لازم - بره شيرخوار و گوساله و بچههاى ديگر حيوانات حلال گوشت، و خوردن گوشت حيوان نجاستخوار نيز حرام است و چنانچه استبرائش نمايند حلال مىشود و كيفيت استبراء آن در مسأله (226) بيان شد.
(مسأله 2642) آشاميدن شراب حرام است و در بعضى از اخبار از بزرگترين گناهان شمرده شده است، از حضرت امام صادق عليه السلام روايت شده است كه فرمودند: شراب ريشه بديها منشأ گناهان است و كسى كه شراب مىخورد، عقل خود را از دست مىدهد، و در آن موقع خدا را نمىشناسد، و از هيچ گناهى باك ندارد و احترام هيچ كس را نگه نمىدارد، و حق خويشان نزديك را رعايت نمىكند، و از زشتيهاى آشكار رو نمىگرداند، و روح ايمان و خدا شناسى از بدن او بيرون مىرود و روح ناقص خبيثى كه از رحمت خدا دور