حالى كه مرا نديدهاند. خداوند آنها را با اسم هايشان و اسم پدرانشان به من معرفى كرده است قبل از آنكه از پشت پدر و رحم مادرانشان زاده شوند. آنها در پاسدارى و حفاظت از دين خود دقيق و حساسند. گويا در تاريكى شب مىخواهند دست بر شاخه اى پر تيغ بكشند و يا گلوله اى از آتش در دست گيرند. آنها مشعل هاى هدايتند. خداوند آنان را از هر فتنه و گمراهى حفظ مىنمايد " (1).
در صحيح مسلم نيشابورى ج 1 ص 150 آمده است:
" پيامبر (صلى الله عليه وآله) فرمود: دوست داشتم برادرانمان را مىديديم! عرض كردند: يا رسول الله! آيا ما برادران شما نيستيم؟ فرمود: شما اصحاب من هستيد. برادران ما كسانى هستند كه هنوز نيامدهاند.
پرسيدند: چگونه مىشناسيد كسانى از امت خود را كه هنوز نيامدهاند؟ فرمود: آيا چنانچه كسى اسب سفيدى در ميان اسبان سياه داشته باشد، آن را نمىشناسند؟! عرض كردند: چرا يا رسول الله! فرمود:
برادران من خواهند آمد با روى سپيد و نورانى شده از وضو و من كنار آنها در پيش حوض (كوثر) خواهم بود... " روايات فراوانى در فضائل و كرامات اصحاب حضرت وارد شده است. بنابر گفته برخى از آنها، اصحاب كهف دوباره برانگيخته شده و در زمره ياران حضرت قرار مىگيرند و خضر و الياس (عليه السلام) نيز از جمله ياوران او خواهند بود. حتى بعضى روايات بيانگر آن است كه جمعى از مردگان نيز به فرمان خداى سبحان زنده مىشوند و به ياران حضرت مهدى (عليه السلام) مىپيوندند.
7 - از روايات فهميده مىشود كه ياران مهدى (عليه السلام) نزديك ظهور آن بزرگوار سه گروه خواهند بود: گروهى كه همراه حضرت وارد مكه مىشوند يا پيش از گروه هاى ديگر به مكه مىرسند. و گروهى بوسيله ابر يا هوا نزد او مىروند، و گروهى در حالى كه شب در خانه ها و در شهر و ديار خود بسر مىبرند، ناگاه خود را در مكه