است كه حضرت مهدى (عليه السلام) بين مردم بر اساس احكام واقعى الهى كه خداوند به وى ارائه مىدهد، داورى مىكند، به همين خاطر از هيچكس گواه، دليل و برهان نمىخواهد، او در كشتن ظالمان و تبهكاران از دانش و بينش واقعى و علم لدنى خود استفاده مىكند و گاهى ياران او نيز در قضاوت و داورى بين مردم و به هلاكت رساندن مجرمان همين شيوه را به كار مىبرند. اما در ساير كارها بر اساس ظاهر افراد با مردم رفتار مىنمايند. البته نبايد فراموش كرد كه خضر (عليه السلام) و يارانش داراى شرايط ويژه اى هستند.
احياء دوباره اسلام و جهان شمولى آن در تفسير آيه شريفه اى كه مىفرمايد: " اوست خدائى كه رسولش را با وسايل هدايت و دين حق فرستاد تا آن را بر تمام اديان عالم برترى دهد هر چند مشركان را ناخوش آيد " (1) از امير المؤمنين (عليه السلام) روايت شده كه فرمود:
" آيا اين آيه عملى شده است؟ هرگز، سوگند به كسى كه جانم بدست اوست، هيچ آبادى نمىماند مگر اينكه هر صبح و شام در آن شهادت به وحدانيت خدا و رسالت محمدى (صلى الله عليه وآله) بدهند " (2) از ابن عباس در همين رابطه نقل شده است كه گفت:
" هيچ يهودى، نصرانى و يا پيرو دينى نماند مگر آنكه به اسلام گرود. تا آنكه جزيه گرفتن (ماليات سرانهاى كه از پيروان ساير اديان آسمانى گرفته مىشود) برداشته و صليب شكسته و خوك كشته شود و آن مصداق فرموده خداوند است كه " اسلام را بر تمام اديان جهان پيروز گرداند، هر چند مشركان را ناخوش آيد " و اين امر در زمان قيام قائم (عليه السلام) پديدار گردد " (3)