در هر حال جد او عنبسه يا عتبه يا عيينه يا يزيد است كه جملگى از نسل معاويه بن ابى سفيان اند و در اين صورت جائى براى اشتباه و خطا باقى نمىماند.
بين علماى سنى، مشهور است كه نام وى عبد الله است و در نسخه خطى ابن حماد ص 74 نامش عبد الله پسر يزيد است و نيز در روايتى از منابع ما نام او عبد الله آمده است (1) ولى همچنانكه گفتيم، مشهورترين نام او، عثمان است.
مواضع سفيانى در برابر اهل بيت (عليهم السلام) و شيعيان راويان حديث، در نفاق، بدرفتارى و دشمنى او با خدا، پيامبر (صلى الله عليه وآله) و حضرت مهدى (عليه السلام) اتفاق نظر دارند و رواياتى كه در منابع شيعه و سنى درباره شخصيت و كردار او نقل شده يكسان يا نزديك به هم است. از ابى قبيل روايت شده است كه گفت:
" سفيانى بدترين فرمانرواست، دانشمندان و اهل فضل را مىكشد و از وجود آنها براى مقاصد خود استفاده مىكند. هر كس سرباز زند به قتل مىرسد " (2) و در جائى ديگر مىگويد:
" سفيانى تا شش ماه كسانى را كه نافرمانى كنند مىكشد. با اره سر مىبرد و در ديگها مىپزد " (3) و از ابن عباس روايت شده است كه گفت:
" سفيانى خروج كند و دست به كشتار زند او شكم زنان را به درد و اطفال را در ديگ هاى بزرگ بجوشاند. " (4) از امام باقر (عليه السلام) روايت شده است كه فرمود: