و مىگويى: " يوشع بن نون وارد آنجا خواهد شد " (1) پس از موسى (عليه السلام) رهبرى بنى اسرائيل را وصى او يوشع بر عهده گرفت و آنها را به كرانه غربى رود اردن برد و فعاليت خود را از شهر " اريحا " آغاز نمود و 31 شهر از شهرها و آبادى هاى اطراف را كه هر يك داراى روستاهاى كشاورزى بودند، فتح نمود. ساكنين آن مناطق بت پرستان كنعانى بودند.
يوشع آن منطقه را ميان فرزندان بنى اسرائيل كه نسبت به يكديگر حسادت مىورزيدند، تقسيم نمود. فصل هاى 15 تا 19 از سفر يوشع، شهرها و شهركهاى منطقه را كه طبق برآورد خود 216 پارچه بودند، نام مىبرد.
يوشع (عليه السلام) حوالى سال 1130 ق. م در سن نزديك به يك صد و ده سالگى بدرود حيات گفت.
دوره داوران و سلطه فرمانروايان محلى رهبرى بنى اسرائيل پس از يوشع (عليه السلام) به داوران و قاضيان انتقال يافت، آنها شبيه خلفاء در ميان قبايل قريش بودند و پانزده تن از آنان به فرمانروائى رسيدند.
دوره داوران با دو ويژگى شناخته مىشود، اين دو ويژگى را پيوسته در طول تاريخ با بنى اسرائيل مشاهده مىنمائيم:
يكى انحراف آنان از خط پيامبران (عليهم السلام) و ديگرى تسلط افرادى از طرف خداوند كه عذاب دردناكى به آنان بچشانند، همچنانكه در قرآن بدان اشاره شده است.
در تورات از انحراف بنى اسرائيل بعد از يوشع (عليه السلام) چنين مىگويد: " (آنان) در ميان كنعانيان و حيثى ها و اموريها و فرزيها و حيوى ها و يبوسيها (2)، ساكن شده و دختران آنها را همسران خود