مىفهماند كه ذريه فاطمه وعلى رضي الله عنهما با بركت خواهد بود و خداوند از آن دو، فرزندان پاك و شايسته بسيارى برآورد و نسل آن ها را كليد حكمت و معدن رحمت قرار دهد و سر آن اين است كه پيامبر، فاطمه و ذريه او را از شر شيطان، در پناه خداوند قرار داد و براى على نيز چنين دعايى نمود كه شرح كامل آن از سياق روايات مربوطه استفاده مىشود " (1) ابن كثير ابن كثير در كتاب نهايه فصل مستقلى به اين موضوع اختصاص داده و نام آن فصل را چنين گذاشته است:
" مهدى كه در آخر زمان ظهور مىكند " سپس مىگويد: " او يكى از جانشينان راستين (پيامبر) و پيشوايان هدايت شده است كه احاديث نبوى درباره او سخن مىگويند و بيان مىدارند كه (ظهور) وى در آخر زمان خواهد بود... " و به دنبال اين روايت كه " درفشهاى سياهى از خراسان خروج مىنمايند و هيچ چيز مانع بازگشت آنها نمىشود تا اينكه در ايلياء نصب گردند " مىگويد:
" اين پرچم ها آنهايى نيستند كه ابو مسلم خراسانى آنها را به اهتزاز درآورد و به وسيله آن دولت بنى اميه را در سال 132 ه منقرض كرد. بلكه درفشهاى ديگرى است كه همراه مهدى خواهد آمد و او، محمد بن عبد الله علوى فاطمى حسنى است كه خداوند وى را در يك شب شايستگى بخشد يعنى توبه او را پذيرفته و او را موفق كند و به او الهام نموده و به راه راست هدايت كند و حكومت او را بر پا داشته و اركان دولت وى را استوار سازد. پرچم هاى آنان سياه است چرا كه رنگ سياه نشانه اى از وقار است. زيرا درفش پيامبر خدا (صلى الله عليه وآله) نيز سياه بود و عقاب ناميده مىشد " (2)