آن توسط حضرت مهدى (عليه السلام) است. در روايت آمده كه اصحاب حضرت به آزمايشهائى آزموده مىشوند كه ياران پيامبران الهى گذشته بدان آزموده شدند.
در اين زمينه امام صادق (عليه السلام) فرمود:
" ياران موسى به آب نهرى آزمايش شدند. همان آزمايشى كه در قرآن به آن اشاره شده " إن الله مبتليكم بنهر " (يعنى البته خداوند شما را به نهر آبى آزمايش خواهد كرد) ياران قائم نيز در معرض چنين آزمايشى قرار خواهند گرفت " (1) 2 - مراد از اين اصحاب در روايت، اصحاب خاص امام (عليه السلام) و برگزيدگان آنان و فرمانروايان جهان نوينى است كه حضرت رهبرى آن را به عهده مىگيرد ولى تنها آنها نيستند كه ياوران حضرتند، بلكه در روايت آمده است كه شمار لشكريان امام زمان (عج) كه از مكه خارج مىشوند ده هزار يا بيشتر است و لشكرى كه حضرت به همراه آن وارد عراق مىگردد و سپس قدس را آزاد مىسازد به صدها هزار تن مىرسد همه آنها اصحاب و ياران حضرتند. در آن زمان ميليونها نفر از مردم جهان مخلصانه به او ارادت مىورزند.
3 - ياران حضرت از تمام سرزمين هاى جهان اسلام و از دورترين كرانههاى گيتى گردهم مىآيند. در ميان آنان افراد شايسته اى از مصر و مؤمنانى حقيقى از شام و بزرگانى از عراق و به بيان روايات گنجهايى گرانبها از طالقان و قم وجود دارند.
ابن عربى در كتاب فتوحات مكيه گفته است: " آنها (ياران) از عجمند و عرب در ميان آنها نيست اما جز به زبان عربى سخن نمىگويند " اما روايات بسيارى از جمله اين روايت مشهور مىگويد: " در ميان ياران مهدى افراد شايسته اى از مصر و مؤمنانى واقعى از شام و بزرگانى از عراق وجود دارند " (2)