شبيه اين روايت در نسخه خطى ابن حماد ص 95 و ديگر منابع موجود است و نشان مىدهد شمارى از افراد عرب در ميان ياران آن حضرتند، بر اساس روايات، نه تنها جمع زيادى غير عرب (عجم) در ميان آنها است بلكه بخش مهمى از ارتش حضرت مهدى (عليه السلام) از ايرانيان تشكيل مىگردد.
4 - تعدادى از روايات مىگويند: در ميان اصحاب حضرت پنجاه زن وجود دارد (1) و طبق روايتى، سيزده زن مسئوليت مداواى مجروحان را بر عهده دارند.
اين موضوع، جايگاه و نقش بزرگ زنان را در اسلام و تمدن آن نشان مىدهد كه حضرت در عصر خود عملى مىسازد. اين جايگاه واقع بينانه هم به دور از رفتار جاهلى ست كه متأسفانه هنوز در برخورد با زنان در كشورهاى ما به چشم مىخورد و هم به دور از هرگونه تحقير و ابتذالى است كه زنان در تمدن غرب گرفتار آنند.
5 - برخى روايات حاكى از آن است كه بيشتر ياران حضرت را جوانان تشكيل مىدهند بلكه طبق بعضى روايات، ميانسالان در بين آنها بسيار اندكاند، همچون نمك در توشه مسافر. به روايتى كه از امير مؤمنان (عليه السلام) وارد شده توجه كنيد:
" ياران مهدى جوانند و ميانسال در بين آنها نيست مگر به قدر سرمه چشم و نمك همراه مسافر و ناچيزترين توشه مسافر، نمك است " (2) 6 - در منابع شيعه و سنى در ستايش و شأن والاى اصحاب حضرت و كرامت هايشان روايات زيادى وارد شده و آمده است كه حضرت مهدى (عليه السلام) با خود نوشته اى دارد كه تعداد ياران و نام و صفات آنها در آن ثبت شده و زمين زير پايشان پيموده مىشود و هر كار دشوارى برايشان آسان مىگردد. آنها لشكر خشم خدا و