مذهب راوى در حديث نقشى ندارد، از اين رو " مسلم و بخارى " (1) در كتاب هاى خود از بسيارى شيعيان و ديگر فرقه هاى مخالف، رواياتى نقل نموده و حتى به اين گونه روايات، استدلال كردهاند.
آقاى رشيد رضا دليل ديگر ترديد خود را وجود تعارض در محتواى روايات مهدى بيان كرده اما اين دليل نيز مردود است، زيرا تعارض دو روايت در شرايطى درست است كه هر دو حديث از نظر سند با هم برابر باشند اما تعارض بين روايت قوى و ضعيف را هيچ خردمند منصفى جايز نمىداند، و تعارض مورد نظر ايشان از همين قبيل است.
كوتاه سخن اينكه، عقيده به ظهور مهدى عقيده اى است ثابت كه بطور متواتر از پيامبر (صلى الله عليه وآله) بدست ما رسيده و از امور غيبى است كه ايمان به آن واجب و اعتقاد به آن از صفات متقين شمرده مىشود، چنان كه خداوند در قرآن مىفرمايد:
" الم ذلك الكتاب لا ريب فيه هدى للمتقين، الذين يؤمنون بالغيب " (2) (يعنى: آن كتاب كه شك در آن نيست، مايه هدايت پرهيزكاران است كسانى كه به غيبت ايمان مىآورند.) انكار اين موضوع جز از جاهل و يا لجوج سر نمىزند. از خداوند مسألت دارم ما را با ايمان به آن و به تمام آنچه به درستى در كتاب و سنت آمده، بميراند " (3) عدوى مصرى عدوى در كتاب " مشارق الأنوار " مىگويد: " در برخى روايات آمده كه هنگام