همچنين فرمود:
" زمانى كه مردم در سرزمين عرفاتند، سوارى بر شترى راهوار وارد شده و مرگ خليفه را خبر دهد. با مرگ او فرج آل محمد (صلى الله عليه وآله) و گشايش كار تمام مردم فرا رسد. " (1) شتر راه وار كنايه از سرعت پيام رسانى و بشارت به حجاج است و ظاهرا در روايت شيوه پيام رسانى مورد توجه بوده است. در روايتى ديگر آمده است كه آنها مرد شتر سوارى را كه در عرفات بين حاجيان خبر را منتشر مىكند به قتل مىرسانند.
شايد خليفه اى كه خبر مرگ و يا كشته شدنش در روز عرفه اعلان مىشود، همان عبد الله ياد شده در روايت گذشته باشد. و معنى جمله " از بين رفتن حكومت هاى چند ساله و بوجود آمدن حكومت هاى چند ماهه و چند روزه " اين است كه هرگاه بعد از او فرمانروايى بر سر كار آورند، حكومت او يكسال كامل دوام نيابد و پس از چند ماه يا چند روز، فرد ديگرى به حكومت رسد، تا اينكه ماجرا به ظهور حضرت مهدى (عليه السلام) منتهى شود. برخى از روايات، علت كشته شدن خليفه را ماجرائى اخلاقى و قاتل وى را يكى از گماشتگان معرفى كرده و مىگويد كه وى به خارج از حجاز مىگريزد و تعدادى از نيروهاى حكومت به جستجوى او مىپردازند، اما قبل از بازگشت آنها، كشمكش بر سر سلطنت آغاز مىشود.
از امام باقر (عليه السلام) روايت شده كه فرمود:
" علت مرگ، آن است كه او به يكى از خواجگان خود تعدى مىكند، خواجه او را سر مىبرد. مرگ او را چهل روز مخفى مىدارند. سواران به جستجوى خواجه مىروند، اما قبل از بازگشت اولين كسى كه بدنبال او رفته، حكومت آنها نابود مىگردد. " (2)