هنگامى كه متوكل او را به مجلس شراب دعوت كرد در پاسخ گفت:
مرا معاف بدار! تا كنون قطره اى از شراب به وجود من وارد نشده است و هرگز شراب با خون و گوشت من، مخلوط نگرديده است ". (1) 4. شمس الدين احمد بن محمد: معروف به " ابن خلكان " (متوفى 681 ه. ق) در كتاب " وفيات الأعيان " در اين باره مىگويد:
" ابوالحسن نوهء امام رضا معروف به " عسكرى " يكى از پيشوايان اماميه مىباشد، سعايت كنندگان در مورد او فراوان به متوكل بدگوئى كردند تا آنكه او را از مدينه احضار نمود.
ولادت او، روز 13 رجب 213 و وفات او، در سال 254 اتفاق افتاد ". (2) 5. احمد بن حجر هيثمى: (متوفى 974) صاحب " الصواعق المحرقه " دربارهء آن بزرگوار مىنويسد:
" بدانجهت او را عسكرى گفتند كه حضرتش را از مدينه به سامراء، تبعيد كردند و در محلى سكونت دادند كه آنجا " عسكر " و افراد نظامى نگهدارى مىشد.
وى از نظر علم و دانش و سخاوت، فرزند شايسته و وارث حقيقى پدر بود، متوكل او را در سال 243 از مدينه احضار كرد ". (سپس، داستان اعرابى را كه ده هزار درهم بدهكار بود نقل نموده است كه ما آن را در بخش جود و سخاوت آن بزرگوار آورديم). (3) 6. سبط ابن جوزى: صاحب " تذكرة خواص الامة " مىگويد:
" يحيى بن هرثمه " نقل مىكند:
چند روز پس از انتقال امام هادى (عليه السلام) به سامراء متوكل مريض شد. در حال مرض نذر كرد اگر از مرض شفا يافت پول فراوان تصدق نمايد.
پس از چند روزى شفا يافت. از فقها و علماى شهر سؤال كرد كه چقدر بايد صدقه بدهد؟