مورد تجهيز قرار مىداد؟ ولى در جنگ جمل، فرارى را تعقيب ننمود و مجروحى را مورد تجهيز قرار نداد و هر كس كه سلاح به زمين گذاشت، مورد عفو قرار گرفت.
پاسخ آنست: اهل جمل پيشوا و رهبرشان كشته شده بود، آن گروه شكست خورده پناهگاه و تشكلى نداشتند كه دوباره به سوى آن باز گردند، بلكه مردم به منازل و خانه هاى خود باز مىگشتند، بى آنكه در صدد جنگ و جدال بعدى باشند يا جاسوسى يا سلاح گيرى داشته باشند، آنان راضى به دست برداشتن از جنگ بودند پس حكم آنان، همان بود كه شمشير از آنان برداشته شود، چون هرگز در صدد كمك جوئى و معاونت طلبى نبودند.
اما اهل صفين هنوز پايگاهى داشتند، و رهبر و پيشوائى داشتند كه به سوى او باز مىگشتند سلاح و تجهيزات، گرد آورى مىنمودند و دوباره تير و كمان در اختيار آنان قرار داده مىشد، و مجروحين آنان، مداوى مىشدند دوباره به ميدان باز مىگشتند، و جنگ را از سر مىگرفتند پس اين دو گروه (اهل جمل - صفين) برابر و مساوى نبودند. (1) 11. در تفسير ايمان امام حسن عسكرى (عليه السلام) هنگام رحلت پدر در كنار بستر او بود و گوش به سخنان و وصاياى پدر بزرگوارش داشت، يكى از علاقه مندان به نام " ابودعامه " به عنوان عيادت وارد شد پس از احوال پرسى، هنگامى كه مىخواست اجازهء مرخصى كسب كند، امام هادى (عليه السلام) مىفرمايد: " چون حقى از شما بر عهده ى ما است آيا مىخواهى با گفتن حديثى آن را تلافى نمايم و تو را مسرور سازم ". او مىگويد اى فرزند رسول خدا! چه قدر، نيازمند حديث هستم؟
امام (عليه السلام) فرمود: پدرم محمد بن على از پدرش على بن موسى الرضا از پدرش موسى بن جعفر او هم از پدرش جعفر بن محمد و او هم از پدرش محمد بن على او هم از پدرش على بن الحسين او هم از پدرش حسين بن على او هم از پدرش على بن ابيطالب او از هم