چهارده نور پاك (فارسي) - دكتر عقيقى بخشايشي - ج ١٢ - الصفحة ١٦٥١
العرش، وخروا له سجدا) *. (1) پدر و مادر خود را روى تخت بالا برد، آنان به صورت سجده كنندگان درآمدند، آيا يعقوب و فرزندانش به يوسف سجده نمودند در صورتى كه آنان انبياء و پيامبران الهى بودند؟
پاسخ امام: سجود يعقوب و فرزندانش به يوسف نبود، آن چنان كه سجود فرشتگان به خود آدم (عليه السلام) نبود، بلكه سجود آنان، به عنوان اطاعت از امر خدا و براى تحيت و درود به آدم (عليه السلام) بود سجود يعقوب و فرزندانش جهت سجدهء شكر به عنوان اجتماع و به هم رسيدن بود پس از آنكه اجتماع آنان به جدائى و افتراق مبدل گشته بود آيا نمى بينى كه يوسف در مقام شكر و سپاس خود مىگويد: * (رب قد آتيتنى من الملك، وعلمتنى من تاويل الأحاديث) *. (2) 4. پرسش از كتاب خوانان يعنى چه؟
سوال چهارم در مورد پيامبر اسلام (صلى الله عليه وآله) و ترديد او است جائى كه خداوند مى فرمايد:
* (فإن كنت في شك مما انزلنا اليك فسأل الذين يقرءون الكتاب من قبلك) *. مقصود از مخاطب آيه كيست؟ (3) اگر مخاطب آيه، خود رسول خدا بوده باشد، آيا او در مورد نزول قرآن شك و ترديدى داشت؟ و اگر جز رسول خدا (صلى الله عليه وآله) فرد ديگرى باشد پس در اين هنگام آيا قرآن بر غير رسول خدا (صلى الله عليه وآله) نازل گرديده است؟
پاسخ: مخاطب در اين آيه، خود رسول خدا (صلى الله عليه وآله) است، و او كوچك ترين شك و ترديدى در مورد نزول قرآن نداشت، ولى جاهلان و نادانان مىگفتند: چرا خداوند پيامبرى از فرشتگان را فرو نفرستاده است؟ و اگر انسانى را به عنوان پيامبر مىفرستاد چرا بين او و ديگر مخلوقات، امتياز و تفاوتى از نظر خوردن و نوشيدن و پوشيدن و راه رفتن در بازار و

1. سورهء يوسف آيه 100.
2. سورهء يوسف آيه 101.
3. سورهء يونس آيه 94.
(١٦٥١)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 1645 1647 1648 1649 1650 1651 1652 1653 1654 1655 1656 ... » »»
الفهرست