بخش چهارم / امام هادى (ع) و تفسير قرآن...
امام هادى (عليه السلام) و تفسير قرآن امام هادى (عليه السلام)، دهمين پيشواى معصوم از تبار پاك رسالت و طهارت، وارث پدر عاليقدر خود در مقام امامت و هدايت مردم بود و هنوز هشت سال از زندگى او نگذشته بود كه پدر عاليقدر خود را از دست داد و مجموع عمر او در حدود چهل سال بوده است.
از اين بزرگوار در تفسير آيات نورانى قرآن مجيد، مطالب فراوانى نقل شده است كه در لا به لاى كتابهاى حديثى، سيره و تفسير آمده است، ما به عنوان ارائه نمونههايى از كلمات تفسيرى آن بزرگوار، چند موردى را بازگو مىنمائيم و تفصيل آن را به كتابها و منابع ياد شده إرجاع مىدهيم:
1. تعيين مصداق كثير سبط بن جوزى صاحب تذكره خواص الأمة مىگويد: " يحيى بن هرثمه (فرمانده عمليات نظامى) گويد: چند روز پس از انتقال امام هادى (عليه السلام) به سامراء، متوكل مريض شد و در حال مرض نذر كرد، اگر از آن مرض شفا پيدا نمايد دراهم كثيره تصدق نمايد. پس از چند روزى شفا يافت، او از فقهاء شهر پرسيد كه وى چه مقدار بايد تصدق نمايد، تا وفا به نذر خويش كرده باشد؟ و با چه مبلغى نذر او اداء مىگردد؟
هيچ كدام از فقهاء شهر، پاسخ قاطعى ندادند، و مبلغ آن را معين نمايند متوكل، فردى را به حضور امام هادى (عليه السلام) روانه ساخت تا مسألة را مطرح سازد امام (عليه السلام) پاسخ دادند: " اگر هشتاد و سه درهم، تصدق نمايد وفاء به نذر خويش نموده است ".
هنگامى كه از علت اين حكم پرسيده شد، امام (عليه السلام) در پاسخ به آيهء قرآن استناد فرمودند، جائى كه خداوند متعال، تأييدات خود را در جنگهاى اسلامى نسبت به پيامبر (صلى الله عليه وآله) و