(مسأله 2557) اگر انسان چيزى را غصب كند، بايد به صاحبش برگرداند و اگر آن چيز از بين برود، بايد عوض آن را به او بدهد.
(مسأله 2558) اگر از چيزى كه غصب كرده منفعتى بدست آيد مثلا از گوسفندى كه غصب كرده برهاى پيدا شود، مال صاحب مال است و نيز كسى كه مثلا خانهاى را غصب كرده، اگر چه در آن ننشيند بايد اجاره آن را بدهد.
(مسأله 2559) اگر از بچه يا ديوانه چيزى را كه مال آنها است غصب كند بايد آن را بولى او بدهد و اگر از بين رفته، بايد عوض آن را بدهد.
(مسأله 2560) هر گاه دو نفر با هم چيزى را غصب كنند، اگر چه هر يك به تنهائى مىتوانسته آن را غصب نمايد هر كدام آنان ضامن نصف آنست.
(مسأله 2561) اگر چيزى را كه غصب كرده با چيز ديگرى مخلوط كند مثلا گندمى را كه غصب كرده با جو مخلوط نمايد، چنانچه جدا كردن آنها ممكن است، اگر چه زحمت داشته باشد، بايد جدا كند و به صاحبش برگرداند.
(مسأله 2562) اگر شخصى مثلا گوشوارهاى را كه غصب كرده خراب نمايد بايد آن را با مزد ساختنش به صاحب آن بدهد و چنانچه براى اين كه مزد ندهد بگويد آن را مثل اولش مىسازم، مالك مجبور نيست قبول نمايد. و نيز مالك نمىتواند او را مجبور كند كه آن را مثل اولش بسازد.
(مسأله 2563) اگر چيزى را كه غصب كرده بطورى تغيير دهد كه از اولش بهتر شود مثلا طلائى را كه غصب كرده گوشواره بسازد، چنانچه صاحب مال بگويد مال را به همين صورت بده، بايد به او بدهد و نمىتواند براى زحمتى كه كشيده مزد بگيرد، و هم چنين بدون اجازه مالك حق ندارد آن را به صورت اولش در آورد، و اگر بدون اجازه او آن چيز را مثل اولش كند، بايد مزد ساختن آن را هم به صاحبش بدهد.
(مسأله 2564) اگر چيزى را كه غصب كرده بطورى تغيير دهد كه از اولش