كه در شرع معين شده سر آن را ببرند حلال است.
صيد ماهى و ملخ (مسأله 2624) اگر ماهى فلس دار را زنده از آب بگيرند و بيرون آب جان دهد، پاك و خوردن آن حلال است. و چنانچه در آب بميرد پاك است ولى خوردن آن حرام مىباشد ولى اگر در تور ماهى گير در آب بميرد خوردنش حلال است. و ماهى بى فلس را اگر چه زنده از آب بگيرند و بيرون آب جان دهد حرام است.
(مسأله 2625) اگر ماهى از آب بيرون بيفتد، يا موج آن را بيرون بيندازد، يا آب فرو رود و ماهى در خشكى بماند، چنانچه پيش از آن كه بميرد، با دست يا بوسيله ديگر كسى آن را بگيرد، بعد از جان دادن حلال است.
(مسأله 2626) كسى كه ماهى را صيد مىكند، لازم نيست مسلمان باشد و در موقع گرفتن آن نام خدا را ببرد ولى مسلمان بايد گرفتن آن را ديده باشد يا از راه ديگرى يقين داشته باشد كه زنده از آب گرفته شده است.
(مسأله 2627) ماهى مردهاى كه معلوم نيست آن را زنده از آب گرفتهاند يا مرده، چنانچه در دست مسلمان باشد، حلال است و اگر در دست كافر باشد، اگر چه بگويد آن را زنده گرفتهام حرام مىباشد.
(مسأله 2628) خوردن ماهى زنده جائز است و اولى خوددارى كردن است.
(مسأله 2629) اگر ماهى زنده را بريان كنند، يا در بيرون آب پيش از جان دادن بكشند، خوردنش جائز و اولى آنست كه از خوردن آن خوددارى نمايند.
(مسأله 2630) اگر ماهى را بيرون آب دو قسمت كنند و يك قسمت آن در حالى كه زنده است در آب بيفتد. خوردن قسمتى را كه بيرون آب مانده جائز است و احتياط مستحب آنست كه از خوردن آن خوددارى كنند.
(مسأله 2631) اگر ملخ را با دست يا بوسيله ديگرى زنده بگيرند، بعد از