(مسأله 894) اگر ناچار شود كه در جائى نماز بخواند كه بطور كلى از ايستادن تمكن ندارد، لازم است نشسته نماز بخواند، و اگر از ركوع و سجود تمكن ندارد براى آنها با سر اشاره نمايد.
(مسأله 895) جلوتر از قبر پيغمبر و امام عليه السلام نماز بخواند. عيبى ندارد.
((شرط پنجم)) - آن كه مكان نمازگزار اگر نجس است، بطورى تر نباشد كه رطوبت آن به بدن يا لباس او برسد، ولى جائى كه پيشانى را بر آن مىگذارد اگر نجس باشد، در صورتى كه خشك هم باشد نماز باطل است، و احتياط مستحب آنست كه مكان نمازگزار اصلا نجس نباشد.
((شرط ششم)) - بايد بين مرد و زن در حال نماز اقلا مقدار يك وجب فاصله باشد، و فرقى نمىكند زن جلوتر بايستد يا مرد و يا مساوى هم بايستند ولى رعايت فاصله در شهر مكه لازم نيست و نيز در غير مكه نماز خواندن در فاصله كمتر از ده ذراع مكروه است.
(مسأله 896) اگر زن برابر مرد يا كمتر از يك وجب جلوتر بايستد و با هم وارد نماز شوند، بايد نماز را دوباره بخوانند، و اگر يكى زودتر از ديگرى به نماز بايستد، نماز او بنابر اظهر صحيح است و كسى كه بعد مشغول نماز شده بايد نمازش را دوباره بخواند.
(مسأله 897) اگر بين مرد و زن كه برابر هم ايستادهاند، يا زن جلوتر ايستاده و نماز مىخوانند ديوار، يا پرده، يا چيز ديگرى باشد كه يكديگر را نبينند نماز هر دو صحيح است اگر چه بين آنها يك وجب هم فاصله نباشد.
((شرط هفتم)) - آن كه جاى پيشانى نمازگزار از جاى زانوها و سر انگشتان پاى او بيش از چهار انگشت بسته پستتر، يا بلند تر نباشد. و تفصيل اين مسأله در احكام سجده گفته مىشود.
(مسأله 898) بودن مرد و زن نامحرم در جائى كه خلوت است و كسى هم نمىتواند