" فرزندان فلان " و " خاندان فلان " وارد شده باشد اما شخص راوى به گمان اينكه منظور، همان بنى عباسند آن را با لفظ بنى عباس نقل كرده باشد.
همچنانكه ممكن است در روايات ظهور، تفسير بنى فلان به بنى عباس نيز صحيح باشد، زيرا ممكن است مراد از ذكر نام بنى عباس، روش ستيزه جويانه آنان باشد كه در نقطه مقابل امامان (عليهم السلام) بوده، نه اينكه مراد شخص آنها و فرزندان و يا ذريه آنها باشد. هر چند به ندرت نياز به چنين تفسير و توجيهى داريم چرا كه در بيشتر روايات تعبير به فرزندان و خاندان فلان شده نه خاندان بنى عباس.
بهر حال، منظور از خاندان فلان در روايت مورد بحث كه فرمود: " خاندان فلان بر مسند حكومت باشند، تا اينكه فرمانروائى آنان منقرض شود، با تمام شدن حكومت آنان خداوند آن را بر مردى از ما اهل بيت ارزانى دارد " حكام ظالم و ستم پيشه اى، غير از بنى عباسند كه انقراض حكومتشان متصل به زمان ظهور حضرت است.
اما جمله " آنگاه، آن مرد نيرومند كوتاه اندام كه خالى بر صورت و دو نشانه بر بدن دارد و پيشوايى است عادل " حكايت از اوصاف شخصى است كه بعد از سيد موعود خواهد آمد و مفهوم آن اين است كه او شخص حضرت مهدى (عليه السلام) است و هم اوست كه داراى اين نشانه هاست. اما صفت " مرد نيرومند كوتاه قد " بر آن حضرت تطبيق نمىكند.
زيرا تمام روايات، آن حضرت را با قامتى رشيد و موزون توصيف كردهاند، بعيد نيست كه بخشهائى از اين روايت، در نقل سيد بن طاووس و يا ديگران افتاده يا جابجا شده باشد. و صفت مرد نيرومند و كوتاه اندام، از ويژگيهاى همان سيد مورد نظر باشد، بنابراين نمىتوانيم، اتصال زمان اين سيد را به زمان ظهور حضرت مهدى (عليه السلام)، از اين روايت استفاده كنيم.