اما عبارت " خاندان فلان " در كلام امام، لازم نيست كه حتما بنى عباس باشند آنگونه كه سيد بن طاووس فهميده است، زيرا در ساير روايات كه ائمه ما (عليهم السلام) تعبير به فلان و آل فلان نمودهاند، گاهى منظور بنى عباس و گاهى خاندان هايى است كه قبل از ظهور حضرت مهدى (عليه السلام) فرمانروائى مىكنند، مثلا روايات متعددى وجود دارد كه مىگويند: اختلاف بين خاندان فلان و آل فلان، از حكام حجاز بر سر انتخاب فرمانروا، رخ مىدهد و اين تفرقه به قبايل حجاز سرايت مىكند، آنگاه مهدى (عليه السلام) ظهور مىنمايد. پس منظور از بنى فلان در اين حديث بنى عباس نيست بلكه خاندانى است كه قبل از ظهور حضرت در حجاز حكومت مىكنند. مانند روايتى كه از امير مؤمنان على (عليه السلام) به دست ما رسيده كه حضرت فرمود:
" آيا خبر ندهم شما را به آخرين حاكم آل فلان؟ عرض كرديم چرا اى امير مؤمنان. فرمود: كشته شدن بيگناهى در منطقه حرم از قبيله اى از قريش، سوگند به خدايى كه دانه را شكافت و موجودات را هستى بخشيد، پس از اين حادثه، تنها پانزده شب از سلطنتشان باقى خواهد ماند " (1) غير از اين روايت، روايات ديگرى وجود دارد كه اختلاف بين خاندان فلان و يا به هلاكت رسيدن فرمانرواى ظالمى از آنان را بيان كرده و مىگويد پس از آن سفيانى خروج خواهد كرد و يا ظهور حضرت بوقوع خواهد پيوست و يا بيانگر برخى از نشانه ها و پيشامدهاى نزديك ظهور است. بنابراين بايد عبارت بنى فلان در اين روايت را به غير بنى عباس تفسير نمود زيرا صدها سال پيش، حكومت آنها سپرى شده و آنچه در اين روايت مطرح است متصل به زمان ظهور حضرت است.
به نظر مىرسد رواياتى كه به صراحت از بنى عباس نام برده نيز حتما بايد مورد بررسى و دقت قرار گيرد. زيرا ممكن است اين روايات از امامان (عليهم السلام) با عبارت