شايد منظور از حسنى در روايات، همان " نفس زكيه " در مكه باشد و شايد جوانى باشد كه نزديك ظهور حضرت در مدينه به دست لشكريان سفيانى به قتل مىرسد، همچنانكه احتمال دارد منظور، سيدى حسنى باشد كه رهبر حركت اسلامى در عراق را بر عهده خواهد داشت، در برخى روايات عبارت " وتحرك الحسنى " ديده مىشود. (1) روايات ديگرى كه در ارتباط با استقرار سواران مغربى در نزديكى حيره يعنى كوفه وارد شده، بيانگر آن است كه اين ماجرا در زمان سفيانى و يا نزديك به آن زمان واقع خواهد شد. اما آنچه در كلام شيخ مفيد جلب توجه مىكند اين عبارت است كه مىگويد: " ورود سوارانى از غرب كه در دروازه حيره (كوفه) مستقر شوند " احتمال دارد منظور از اين نكته، نيروهاى غربى باشند كه جهت حمايت از سفيانى وارد عراق مىشوند و يا قبل از سفيانى در آنجا بسر مىبرند.
منظور از درفشهاى مشرق زمين، درفشهاى سياه خراسانى ها است كه همراه نيروهاى يمنى جهت مقابله با سفيانى كه بدانجا لشكركشى نموده وارد عراق مىشوند.
اما شكافته شدن رود فرات و جارى شدن آب در كوفه آنچنانكه در روايات آمده مربوط به سال ظهور است. در روايتى از امام صادق (عليه السلام) وارد شده كه فرمود: " سال فتح، فرات شكافته شود تا آب وارد كوچه هاى كوفه گردد " (2)