روايات در آن لحظه از تاريخ، ياران حضرت به ظهور آن بزرگوار در مكه پى برده و جهت يارى او متوجه آن ديار گردند.
آرى، وقوع برخى از اين حوادث حتمى و برخى ديگر مشروط به پيدايش شرائطى است كه خداى سبحان به چگونگى آنها آگاه تر است. ما اين حوادث را بگونهاى كه در كتب تاريخ و روايات بود ذكر كرديم و از خداى بزرگ (در رسيدن به حقيقت) يارى مىطلبيم ". (1) آنچه مرحوم شيخ مفيد بيان كرد، چكيده اى از نشانه ها و علامت هاى دور و نزديك ظهور است اما مقصود او وقوع اين حوادث به صورت زنجيرهاى و آنچنانكه برشمرده نيست، زيرا، تعدادى از اين حوادث مانند كشته شدن نفس زكيه بين ركن و مقام فاصله اى بيش از دو هفته با ظهور حضرت ندارد بلكه در حقيقت جزئى از وقايع نهضت ظهور آن بزرگوار است زيرا او فرستاده حضرت مهدى (عليه السلام) است.
بعضى ديگر از اين نشانه ها قرنهاى زيادى با ظهور حضرت فاصله دارند مانند اختلافات داخلى بنى عباس و ظهور مغربى در مصر و تصرف منطقه شامات توسط او در جنبش فاطميان.
اما مراد شيخ مفيد از حتمى بودن برخى نشانه ها و مشروط بودن دسته اى ديگر اين است كه وقوع تعدادى از اين حوادث، حتمى است مانند خروج سفيانى و يمنى، كشته شدن نفس زكيه، صيحه آسمانى، فرو رفتن لشكر سفيانى و غير آن. و تعدادى ديگر مشروط به وقوع پيشامدهاى ديگرى است كه علم آن نزد خداى سبحان و تقدير او است. آرى او است كه به گذشته و آينده و نسبت به تمام حوادث دانا و آگاه است.