از طرفى، گواهى شيخ مفيد بر اين نكته كه نشانه هاى ظهور حضرت، در منابع حديثى معتبر ثابت شده، ارزش و اهميت والايى به اين دسته از روايات مىبخشد، زيرا دقت و مقام برجسته علمى شيخ مفيد از يك طرف و نزديكى او به دوران تابعين و امامان (عليهم السلام) از طرف ديگر جايگاه ويژه اى به ديدگاه هاى او بخشيده است.
شيخ مفيد در سال 413 هجرى رحلت نمود.
* * تعدادى از روايت ها، درباره حوادث قبل از سفيانى در عراق، نكاتى را بيان كردهاند به اين شرح:
الف: در حديثى از امام صادق (عليه السلام) نقل شده كه فرمود: " سپس بين سران عرب و عجم دشمنى و اختلاف پيش آيد و اين اختلاف ادامه يابد تا فرمانروائى به مردى از ذريه ابو سفيان رسد " (1) ب: روايت " تحرك حسنى " روايتى است كه مىگويد: مركز فعاليت سيد حسنى در عراق خواهد بود و او در همان محل پس از بدست گرفتن قدرت، به قتل خواهد رسيد.
ج: دسته اى از روايات نشانگر آن است كه حكومت ستمگران در عراق تا ظهور حضرت مهدى (عليه السلام) ادامه خواهد داشت. از امام صادق (عليه السلام) نقل شده كه فرمود:
" زمانى كه ديوار عقب مسجد كوفه كه به خانه عبد الله بن مسعود مىرسد تخريب گردد، حكومت خاندان فلان پايان پذيرد و پس از آن قائم ظهور فرمايد " (2) و در روايتى كه در كتاب غيبت طوسى در همين رابطه است چنين آمده " خراب كننده ديوار، آن را ترميم نمىكند " (3)