چلچراغى آويختهاند. از بيم خدا دل نگران اما شهادت طلب اند و آرزوى كشته شدن در راه خدا را دارند شعارشان، خونخواهى سالار شهيدان حسين (عليه السلام) است، هنگامى كه به پيش مىتازند رعب و وحشتى عظيم فرسنگها جلوتر از آنان در قلبهاى دشمنان جاى گيرد، گروه گروه بسوى حق بشتابند، بواسطه اين رادمردان، خداوند امام بر حق (مهدى (عليه السلام)) را يارى فرمايد. " (1) قبلا تصور مىكردم كه منظور از طالقان در اين روايت منطقه اى است در دامنه رشته كوههاى البرز در صد كيلومترى شمال غرب تهران. منطقه اى كه از تعدادى روستا تشكيل شده و به نام طالقان مشهور است، و در آنجا شهرى بزرگ وجود ندارد. مرحوم سيد محمود طالقانى كه از شخصيتهاى انقلاب ايران بود نيز اهل همين منطقه است. قابل ذكر است كه در منطقه طالقان ويژگيهاى زيادى از صفا، صميميت، تقوى و علاقه به قرآن و آموختن آن به ديگران از ديرباز وجود داشته است حتى عده اى از مردم شمال ايران و ساير نقاط براى انتخاب معلم قرآن به مردم منطقه طالقان مراجعه مىكنند.
اما بعد از بررسى روايات طالقان، بنظرم بهتر رسيد كه شايد مراد از اهل طالقان اهل ايران باشد نه منطقه جغرافيائى طالقان، اما اينكه روايات، ايرانيان را بنام اهالى طالقان ناميده اند، شايد به دليل ويژگيهاى جغرافيائى و يا خصوصيات اخلاقى و دينى اهالى آن سامان باشد.
روايات مربوط به طالقان، از مجموعه اى از ياران خاص حضرت مهدى (عليه السلام) سخن مىگويند، ولى تعداد آنها را مشخص نمىكنند اما قطعا جمعى از ياران آن حضرت از ميان آنان خواهد بود.
روايات، صفات برجسته اى براى اين اولياء خدا و ياران حضرت بيان نموده و