باشد، البته اين بدان معنى نيست كه قربانيان جنگ جهانى سه ميليون نفر خواهد بود، بلكه اين تعداد، مربوط به كشته هاى آن روز و يا آن مقطع است و اين يك مرحله از مراحل جنگ جهانى و آخرين مرحله آن است. قبلا گفتيم كه مجموع خسارت هاى جانى جنگ و مرض طاعون كه پيش از آن جنگ شيوع پيدا مىكند به دو سوم ساكنان جهان مىرسد. همين مطلب در روايتى ديگر پنج هفتم جمعيت جهان ذكر شده است.
از امام صادق (عليه السلام) روايت شده كه فرمود: " پيشاپيش قائم دو نوع مرگ وجود دارد يكى مرگ سرخ و ديگرى مرگ سفيد تا از هر هفت نفر، پنج نفر از بين بروند " (1) در برخى روايات رقم نه دهم آمده است. گاهى اين گونه اختلاف ها در روايات به علت تفاوت منطقه ها و يا علل ديگرى است اما به هر حال خسارتهاى مسلمانان در اين جنگ اندك است.
خلاصه كلام اين كه: روايات گرانقدر ما سخن از وجود هراس و وحشت عمومى و جهان شمول قبل از ظهور و يا در سال ظهور آن حضرت دارند كه خسارت هاى سنگين و شكننده اى بر جان مردم و بطور كلى بر غير مسلمانها خواهد داشت.
شايد بتوان اين نشانه ها را به جنگ عمومى و ابزارهاى پيشرفته، وحشتناك و نابود كننده آن تفسير كرد كه باعث ترس و نگرانى همه مردم مىشود چرا كه اگر شيوه اين جنگ با استفاده از روش هاى عادى و كلاسيك موجود در جهان باشد، رعب و وحشت آن به اندازه اى كه روايات توصيف كردهاند فراگير نمىشود و يا دست كم بايد مناطق خاصى مشمول اين ترس، وحشت، قتل و كشتار نگردد. از سوى ديگر شواهدى وجود دارد كه بتوان اين هراس عظيم و عمومى را به جنگ هاى منطقه اى